Ce acte sunt necesare pentru paşaport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilnic, 50 de persoane depun acte la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple pentru a obţine un document de călătorie. Cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice se depun personal de către solicitanţi, însoţite de mai multe documente.

La Călăraşi, în fiecare zi, zeci de persoane se prezintă la ghişeele de la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple(S.P.C.E.E.P.S.). „Zilnic ne trec pragul 50 de persoane. În această perioadă este mai aglomerat pentru că mulţi cetăţeni pleacă în concendii în străinătate şi au nevoie de paşaport“, a declarat comisarul Marin Barbu, şef serviciu la S.P.C.E.E.P.S.

Documente pentru paşaportul simplu electronic

Cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice se depun personal de către solicitanţi, însoţite de următoarele documente: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie sau, după caz, buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate, în original.
Cartea de identitate provizorie trebuie însoţită de certificatul de naştere, în original. Dovada achitării taxelor şi tarifelor de emitere a paşaportului, în original şi paşaportul anterior, dacă există.

Pentru copii, părinţii solicită actul

Pentru minorii care nu au împlinit încă vârsta de 14 ani, cererile care privesc eliberarea paşaportului se formulează de către ambii părinţi, părintele împuternicit de celălalt părinte printr-o procură specială ori că are acordul scris al celulilalt; părintele care i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă. Aceştia trebuie să aibă certificatul de naştere al minorului, în original; documente de identitate ale părinţilor, acte de desemnare a reprezentantului legal, act de deces al părintelui, dacă este cazul, dovada taxelor achitate.
„Pentru paşaportul electronic taxa este 276 de lei şi se eliberează în 13 zile de la depunerea actelor. Acesta este valabil cinci ani, iar pentru minorul care nu a împlinit şase ani, documentul este valabil trei ani“, a mai precizat Marin Barbu.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite