Călăraşi: Cum poate ajunge şomer un tânăr absolvent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii care nu-şi găsesc un loc de muncă primesc ajutor de la stat Foto.Arhivă Adevărul
Tinerii care nu-şi găsesc un loc de muncă primesc ajutor de la stat Foto.Arhivă Adevărul

Dacă în 60 de zile de la absolvire, tinerii călărăşenii nu şi-au găsit un loc de muncă, pot depune cerere de acordare a indemnizaţiei de şomaj.

Condiţia pusă de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM) – Călăraşi este ca proaspeţii absolvenţi să se înregistreze în baza de date a instituţiei.

„Este foarte important de ştiut faptul că dreptul la indemzaţia de şomaj se poate pierde dacă absolventul nu s-a prezentat la agenţie în cele 60 zile amintite. În urma înregistrării, tinerii pot beneficia gratuit de repartizarea pe un loc de munca vacant şi înscrierea la un curs de (re)calificare în una din meseriile solicitate pe piaţa muncii“, ne-a declarat Simona Donciu, purtător de cuvânt al AJOFM.

Ajutor de 500 de lei

Indemnizaţia de şomaj se acordă absolvenţilor promoţia 2011 pe o perioadă de 6 luni şi constă într-o sumă fixă, lunară, al cărei cuantum reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data stabilirii acesteia. În prezent,valoarea acestui indicator este de 500 lei. Indemnizaţia de şomaj se acordă tinerilor absolvenţi o singură dată, pentru fiecare formă de învăţământ finalizată.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite