Călăraşi: Mieii , la un click distanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorii preferă să dea anunţ pe internet sau să vândă direct de acasă. Deşi kilogramul de miel este mai ieftin dacă îl cumperi de pe internet cu 5 lei decât în magazin, nimeni nu se înghesuie. Florian Raicu (31 de ani) din Lehliu Gară a postat un  anunţ pe internet că are de vânzare 100 de miei şi 40 de iezi.

„Am dat anunt pe internet, e mai convenabil aşa decât să merg cu ei la piaţă. Oricum nu merge vânzarea pe nicăieri“, ne-a spus tânărul. Bărbatul vinde un kilogram de carne de miel în viu cu 17 lei, la fel ca şi preţul la iezi. „Îl dăm cu 17 lei kilogramul, dar până acum nu am vândut nimic, pentru că vin samsarii şi ne cer să lăsăm la 10-12 lei kilogramul. Nu pot să scad preţul  pentru că am cumpărat porumbul cu 0,80 lei kilogramul şi am dat 10 lei pe un balot de lucernă. Din cauza preţurilor, era normal ca şi carnea de miel să se scumpească“, ne-a mai spus Florian Radu. Comerciantul spune că Mieii sunt fătaţi în ianuarie  şi pot ajunge până la 15 kilograme.

Un singur punct amenajat

Vasile Manea, directorul de la Serviciul Pieţe şi Oboare, a amenajat la Piaţa Big în hală un spaţiu pentru cei care doresc să îşi expună mieii la vânzare. „Am amenajat un mic spaţiu pentru cei care doresc să vândă miei, dar nu a venit nimeni până acum şi nu ştiu dacă vor “, ne-a declarat Vasile Manea.
Cornelia Tâlpeanu, director executiv la Direcţia Sanitar -Veterinară, a precizat că nimeni nu a dorit să obţină autorizaţie pentru amenajarea spaţiilor speciale pentru miei. „Nimeni nu şi-a exprimat dorinţa pentru puncte speciale pentru că preferă să vândă de acasă sau să îi dea la abatoare“, a spus Tâlpeanu.
La Piaţa Big, ofertă slabă

La Piaţa Big sunt miei de vânzare la doar două carmangerii. „Am adus miei, dar nu prea se caută. Nu mai are lumea bani să cumpere ca în alţi ani“, ne-a spus unul dintre comercianţi. Carcasa de miel se poate cumpăra cu 21 sau 22 de lei.

Citiţi mai multe amănunte despre acest subiect în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite