Călăraşi: Maria Laura Ţuluca, micuţa contorsionistă de la DeConde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria vrea să devină balerină
Maria vrea să devină balerină

A început să facă antrenamente de la o vârstă fragedă, iar elementele dificile pentru majoritatea persoanelor i se par floare la ureche. Micuţa de numai şase ani are o mobilitate extraordinară, iar gimnastica nu mai reprezintă o necunoscută. Încă de la vârsta de patru ani putea să facă sfoara.

Pentru că au văzut că are talent, mama şi naşa sa au dorit să o înscrie la dansuri unde putea să îşi consume energia într-un mod pozitiv.
Acum elemente precum coşuleţul, podul, roata, stând în mâini- cădere în pod, stând în cap sau pe omoplaţi şi elemente de supleţe reprezintă doar câteva din exerciţiile pe care le execută fără nicio problemă. „Este foarte receptivă şi reţine foarte repede. E o plăcere să o am în grupa mea“, ne-a spus instructorul de dans, gimnastică şi balet, Cornelia Condeescu.

Maria este cea mai mică membră a trupei de dans De Conde, fiind înscrisă în urmă cu şapte luni. La numai şase ani, fetiţa este foarte disciplinată şi nu se plânge nici de programul încărcat şi nici de dificultatea exerciţiilor pe care le face. „Îmi place foarte mult să dansez şi mi-aş dori să devin balerină“, spune, zâmbind, mica gimnastă.

Face faţă provocărilor

Ea se antrenează alături de celelalte fetiţe din grupul său de patru ori pe săptămână. Pregătirea durează aproximativ două ore, iar în perioada concursurilor, acestea pot ajunge chiar şi la patru ore. La sala de antrenamente, fetiţa învaţă atât dansuri clasice, cât şi moderne, balet şi gimnastică.
Chiar dacă este foarte mică, Maria a reuşit să facă faţă provocărilor acestui sport prin multă muncă şi cu sprijinul mamei şi al Corneliei Condeescu, instructorul său. „O iubesc mult pe Neli. E foarte atentă şi mă sprijină. Nu mă ceartă când nu fac ce trebuie, ci îmi arată cu răbdare cum trebuie să execut exerciţiile“, spune Maria.

Citiţi mai multe amănunte despre acest subiect în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite