Călăraşi: Vasile Boboc creşte canari cântători în apartament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul este pasionat de păsări exotice
Bărbatul este pasionat de păsări exotice

Pensionat pe caz de boală în urmă cu un deceniu, Vasile creşte canari din rasa Roller de Harz, cu care va participa, în noiembrie, la Concursul Naţional de Canari Roller.  Născut în Brăila, în urmă cu aproximativ o jumătate de secol, Vasile Boboc a luat drumul Bărăganului în 1977. Trei ani mai târziu, s-a angajat ca şofer, meserie pe care a practicat-o timp de două decenii. În 2001, pe când avea doar 39 de ani, a fos

 „M-am operat la fiere, dar în spital am luat hepatita B, boală de care sufăr şi acum, aşa că a trebuit să ies la pensie“, rememorează Vasile Boboc.

Canarii cântători

Pentru că nu avea voie să facă efort, Vasile a decis să îşi umple timpul crescând şi îngrijind canari din rasa Holler de Harz, renumiţi pentru faptul că nu îşi deschid ciocul pentru a cânta, ci folosesc doar guşa. „Au un cântec foarte melodic, nu strident. Dormi cu ei la ureche. Ei cântă şi tu dormi. E extraordinar atunci când se îngână unul pe altul. Nu deschid deloc ciocul, cântă doar din gât“, spune Vasile. Acum, apartamentul familiei Boboc găzduieşte, pe lângă cei trei membri, nu mai puţin de 26 de canari, care presupun costuri lunare de aproximativ 100 de lei.  În cei 10 ani de când este pasionat de creşterea şi îngrijirea canarilor cântători, Vasile Boboc a investit cel puţin 2.500 de lei în pasiunea sa.

 

În noiembrie, Vasile Boboc îşi va lua cei mai preţioşi patru canari şi va lua drumul Sibiului, acolo unde va participa la Concursul Naţional de Canari Roller. Până atunci, canarii devin elevi ai şcolii de muzică. „Trebuie să înveţe să cânte când văd lumină sau când primesc mâncare. De exemplu, la concurs poţi primi un bileţel pe care să scrie «ora 10.00», asta înseamnă că pasărea trebuie să cânte exact cum o face la ora aia“, sună explicaţia crescătorului.

Citiţi mai multe amănunte despre acest subiect în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite