Singura carte despre Adrian Păunescu a fost scrisă la Călăraşi UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul Sorin Danciu a scris singura carte despre Adrian Păunescu
Profesorul Sorin Danciu a scris singura carte despre Adrian Păunescu

Autorul cărţii biografice al Mădălinei Manole este singurul care a scris o carte despre poezia lui Adrian Păunescu, cât timp acesta a fost în viaţă.

Singura carte despre Adrian Păunescu, când era în viaţă a fost scrisă de profesorul Sorin Danciu. Cartea se numeşte „Poezia lui Adrian Păunescu, între  instanţa morală şi istoria literară“, şi a apărut în anul 2007. Cartea este o analogie a poeziei marelui Adrian Păunescu. Profesorul Sorin Danciu, unul dintre cei mai buni editorialişti din Călăraşi cel care a lansat în 2004 cartea „Mă cheamă Mădălina“, este singurul care a scris o carte despre poeziile marelui poet.

La facultate Sorin Danciu şi-a propus să facă un studiu despre poetul  Adrian Păunescu pentru lucrarea de licenţă. „Mi-a plăcut de când eram copil, de aceea, am vrut să fac o lucrare despre opera sa. M-am luptat mult să-i conving pe profesorii mei să accepte această temă care nu era inclusă în tematica examenului“, povesteşte Sorin Danciu. Cartea se numeşte „Poezia lui Adrian Păunescu între instanţa morală şi istoria literară“ şi a fost realizată sub indrumarea renumitului critic literar din România, Eugen Simion.

Citeşte şi:

Poetul Adrian Păunescu, ultima dată în juriu la Festivalul Mamaia Copiilor din Constanţa

Adrian Păunescu a recitat prima oară „La adio!“, la Braşov, la 1 ianuarie 1983 / VIDEO

Citeşte primele versuri în memoria lui Adrian Păunescu. Lasă şi tu un mesaj!

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite