Călăraşi: Veronica Puşcaşu, în echipa celor mai buni canotori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A trecut cu brio selecţia pentru a fi admisă la lotul naţional de juniori, deşi era accidentată la genunchi şi avea apendicele inflamat. După o istovitoare probă de 6.000 de metri pe lacul Snagov, tânără a fost admisă în echipa celor mai buni din ţară.

Chiar dacă nu ştia nici să vâslească şi nici să înoate, într-o singură lună le-a învăţat pe amândouă, din ambiţie pentru a fi recrutată în rândul copiilor care urmau să fie canotori. În urmă cu patru ani, adolescenta a fost remarcată, datorită înălţimii sale de 1,77 m, de antrenorul Cornel Nedelcu, propunându-i-se imediat să susţină nişte probe pentru a putea începe antrenamentele la canotaj.„A fost cea mai mare provocare, chiar dacă nu ştiam ce înseamnă canotaj. Parcă atunci s-au adeverit rugăciunile mamei care dorea sămi se dea o şansă să pot realiza ceva, deoarece eram foarte complexată de înălţimea pe care am am“, a spus Veronica Puşcaşu, amintindu-şi că atunci, în clasa a-VII-a destinul a fost de partea sa.

Antrenamente dure

După ce a trecut mai multe probe extenuante, a ajuns acum 3 ani, la Centrul Olimpic Naţional de Juniori de la Snagov, unde totul se desfăşoară cu o precizie milimetrică, iar antrenamentele sunt mai severe decât în armată. „ Dimineaţa se iese pe apă 12 kilometri, urmează o alergare de o jumătate de oră, la sala de forşă lucrăm o oră, iar seara o încheiem tot cu o vâslire de 12 kilometri. „Este foarte dificil, dar dacă eşti consecvent şi depui efort constant, rezultatele nu întârzie să apară“, a precizat Veronica.


Citiţi mai multe amănunte în ediţia de azi a cotidianului Adevărul de Seară

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite