Călăraşi: Dan Burducea, arestat pentru evaziune fiscală, eliberat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul şef al Poliţiei Municipale Dan Burducea a fost arestat la 2 noiembrie 2010 Foto Observator de Călăraşi
Fostul şef al Poliţiei Municipale Dan Burducea a fost arestat la 2 noiembrie 2010 Foto Observator de Călăraşi

Fostul comandant al Poliţiei Municipale, Dan Burducea este liber! Fostul poliţist, anchetat într-o dosar de evaziune fiscală cu băuturi alcoolice cu o pagubă de 650.000 de euro, a fost eliberat provizoriu sub control judiciar.

Decizia aparţine Curţii de Apel Bucureşti, iar eliberarea a avut loc miercuri seară. „Persoana în cauză a părăsit, miercuri seară, în jurul orei 21.00, arestul IPJ Călăraşi, în urma unei hotărâri a Curţii de Apel Bucureşti“, ne-a declarat inspector Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.

DIICOT, pe fir

La 2 noiembrie 2010, Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi a solicitat judecătorilor arestarea preventivă a lui Teodor Lucian Rogojinaru, Petrică Tudor şi a lui Dan Burducea, acuzându-i de operaţiuni ilicite cu produse din alcool, în perioada iulie-septembrie 2010.
Dosarul a fost preluat, la sfârşitul anului trecut, de Biroul Teritorial Călăraşi al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism( DIICOT).

„Acciza“

Ancheta în acest caz a fost declanşată de Poliţia de Frontieră. Pe 25 septembrie 2010, oamenii legii au confiscat peste 3.000 de litri de alcool procesat care urma să ajungă în magazine şi pentru care nu fuseseră repectate prevederile legale. Reţeaua fusese monitorizată timp de patru luni, în cadrul operaţiunii „Acciza“.

Dan Burducea (60 ani) din Călăraşi, şi Mihai Viţă (55 de ani), din comuna Grădiştea,  fost poliţist, pensionat în anul 2007, au fost prinşi în timp ce încercau să depoziteze la o societate comercială din municipiul Călăraşi, 3.000 de litri de alcool prelucrat pentru care nu aveau acte. Dan Burducea a fost şeful Poliţiei Municipale şi s-a ocupat o vreme şi de Investigaţii Criminale, ieşind la pensie în 2005.



Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite