Călăraşi: Ambulanţa veterinară, afacere inspirată de la englezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai grave cazuri sunt tratate la clinică
Cele mai grave cazuri sunt tratate la clinică

Animalele sunt tratate şi acasă de Valentina Băiculescu, medic veterinar. Proprietarii de animale de companie nu se uită la bani când vine vorba de suferinţa celui drag. Pentru 30 de lei, oamenii cheamă acasă salvarea atunci când prietenul patruped este bolnav.

Tratamentul, aplicat în funcţie de gravitatea cazului, poate depăşi lejer 100 de lei. Dr.Valentina Băiculescu a deschis primul cabinet cabinet veterinar care are şi ambulanţă. Anul trecut, în luna noiembrie, femeia a investit aproximativ 100.000 de lei pentru dotări de ultimă generaţie: electrocauter, ecograf mobil, oftalmoscop, microscop şi alte instrumente care ajută la intervenţiile chirurgicale.

„Am deschis acest cabinet din dragoste pentru animale. Am lucrat 5 ani în Marea Britanie la o fermă unde am avut grijă de animale de companie şi taurine. Nu este un lucru uşor, dar o fac din dragoste pentru animale “, ne-a spus medicul. În general, aici sunt tratate toate animalele: câini, păsări, pisici, taurine, cabaline sau iguane.

Solicitări

Persoanele care nu pot să îşi aducă animalele la cabinet pot solicita telefonic ambulanţa la domiciliu. Cei mai mulţi stăpâni de animale de companie apelează pentru consult, ecografie, probleme locomotorii, tratament sau stabilirea medicaţiei.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite