Călăraşi: 47 de brutării, amendate cu 51.000 de lei de inspectorii de la ITM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) a amendat într-o singură noapte 47 de angajatori din domeniul fabricării produselor de brutărie.

În noaptea de 21/22 octombrie 2010, Inspectoratul Teritorial de Muncă împreună cu Jandarmeria au desfăşurat campania naţională privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarate, precum şi verificarea respectării prevederilor legale şi de securitate în domeniul fabricării produselor de brutărie.

Campania a avut drept obiectiv verificarea angajatorilor , dar a urmărit şi respectarea securităţii sănătăţii în muncă şi identificarea patronilor care utilizează ilegal copii şi tineri în fabricile de pâine.

Nereguli pe toată linia

Au fost controlaţi 23 de angajatori pentru a se stabili dacă respectă relaţiile de muncă.Inspectorii ITM au constatat 82 de deficienţe, printre care neîncheierea contractelor de muncă, neevidenţierea orelor de muncă, nerespectarea repausului săptămânal şi concediului de odihnă. Au fost luate 84 de măsuri, 9 angajaţi au fost sancţionaţi cu 11 sancţiuni contravenţionale în valoare de 29.000 de lei

24 de angajatori au fost controlaţi pe linia securităţii în muncă. Au fost constatate 37 de deficienţe. „Este vorba despre măsuri de prevenire şi protecţie care nu au fost adus la cunoştinţa salariaţilor, neefectuarea controlului periodic al angajaţilor şi neîntocmirea programărilor concediului de odihnă. Şapte dintre patroni au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 22.000 de lei. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 51.000 de lei“ spune Vasile Gâdea, director ITM Călăraşi.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite