Călăraşi: 1.400 de voluntari, înscrişi la curăţenie generală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 1.400 de elevi şi profesori din 58 de şcoli şi licee s-au înscris la campania de curăţenie generală Let’s Do It Romania. 27 de grupuri de voluntari au acţionat coordonat asupra mormanelor de gunoi identificate în judeţ. Peste 50 de elevi ai Gimnaziului Carol I au participat la „Let’s Do It, România!“

Peste 1.400 de voluntari, elevi şi profesori din 58 de şcoli şi licee, au participat la marele proiect de ecologizare generală. 27 de grupuri de voluntari s-au implicat în această acţiune şi au curăţat mormanele de gunoi lăsate de oameni în arealele natural. 

Elevi şi profesori voluntari

Elevii Gimnaziului Carol I s-au mobilizat astăzi(sâmbătă), la ora 09.00, în faţa şcolii, împreună cu părinţii şi profesorii pentru a face parte din cel mai mare proiect de implicare socială din România. Acesta îşi propune să cureţe într-o singură zi toate gunoaiele lăsate de români în pădurile şi arealele naturale din afara oraşelor.


La eveniment s-au înscris elevii din clasele III-VIII, părinţii acestora, alături de învăţători şi profesori, sub supravegherea atentă a directoarei Elena Rotaru, cea care a sprijinit acest proiect. „Părinţii au sprijinit şi ei cu materiale această amplă acţiune pentru că fac parte dintr-un parteneriat numit < Educaţia părinţilor azi >, ce implică mămicile şi tăticii în viitorul copiilor“, explică Zizi Cristea, profesoară la clasa III-a A şi profesor coordonator în cadrul Gimnaziului Carol I.

Peste 100 de echipe

Punctul de plecare a fost Agenţia pentru Protecţia Mediului Călăraşi, locul de unde cele peste 100 de echipe de voluntari  au pornit către traseele indicate de organizatori. S-au identificat până-n prezent circa 40 de mormane de gunoi pe raza judeţului Călăraşi. „Pentru că nu am vrut să refuzăm numărul mare de voluntari proveniţi din şcoli, am acceptat să facă curăţenie şi în oraş, deşi, acest lucru nu este inclus în programul original“, spune Liliana Renţea, coordonatorul echipei de voluntari.

Citiţi mai multe în ediţia de azi a cotidianului Adevărul de Seară Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite