Călăraşi: Zoo s-a pregătit de hibernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Aricii albi stau la căldură şi aşteaptă vizitatori
Aricii albi stau la căldură şi aşteaptă vizitatori

Locatarii Grădinii au fost puşi la adăpost, iar frigiderele sunt pline cu peşte, carne şi legume. Vieţuitoarele de la Zoo se pregătesc de iarnă. Au fost deja făcute provizii de hrană şi de fân pentru lunile geroase.

Directorul Grădinii Zoologice spune că a luat deja măsuri pentru ca iarna să nu-i ia pe nepregătite. „Având în vedere că s-a anunţat vreme urâtă, cu multă zăpadă, am considerat că este cazul să trecem la măsuri speciale. De obiecei, în fiecare an, noi facem provizii, însă acum avem ceva mai multă hrană în stoc. Este vorba despre peşte congelat şi carne pentru ca nimeni să nu aibă de suferit“, a declarat Cristian Tatavura, directorul grădinii Zoologice.

Acesta mai spune că toate lăzile frigorifice sunt pline cu alimente. În urmă cu câteva zile, Tatavura a achiziţionat 2 tone de morcov, iar ieri au fost aduse paiele. Fânul pentru culcuşul animalelor mari a fost deja plătit şi urmează să fie livrat Grădinii Zoologice. „ Suntem foarte pregătiţi pentru că de atâţia ani ne-am obişnuit să ne gospodărim. Nu aşteptăm ca zăpada şi viscolul să ne bată la uşă“, a spus Cristian Tatavura.

S-a dat drumul la căldură

În adăposturile unde există centrală, s-a dat deja drumul la căldură, animalele petrecându-şi timpul în interior. Deoarece numărul vizitatorilor s-a redus considerabil în perioada rece, vieţuitoarele au fost închise.„Avem de toate, însă ne sperie puţin o eventuală pană de curent. În această situaţie, chiar am avea probleme. La acvariu, de exemplu, avem un grup electrogen care se declanşează în 10 secunde după oprirea curentului“, a adăugat directorul.

În spaţiul special amenajat pentru animalele mici, au acces doar grupurile de vizitatori, pentru că unele persoane au speriat animalele, aruncând cu pietre sau beţe. Conducerea Grădinii a luat această decizie din cauza lipsei de personal şi, ca atare, oricine doreşte să admire iepurii, chinchila, veveriţele şi aricii albi trebuie să fie supravegheat. „Ca să descurajăm astfel de comportamente, din primăvară vom monta camere de supraveghere. Poate reuşim în acest mod să-i mai civilizăm pe unii dintre concetăţenii noştri“, a precizat Cristian Tatavura.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite