Călăraşi: Viscolul îşi face de cap/ Află aici care este starea drumurilor din judeţ UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici astăzi nu scăpăm de ger şi ninsori. La această oră, niciun drum din judeţ nu este blocat, însă se circulă cu dificultate pe majoritatea arterelor. Poliţiştii îi avertizează pe şoferi să conducă prudent pe Autostrada Soarelui pentru că stratul de polei ridică probleme.

Pe A2, carosabilul este umed alternând cu zapadă viscolită de un centimetru. Pe DN 3 ninge viscolit, iar la kilometrul 7-910 -şi 50-000, la Belciugatele şoseaua este partial acoperită cu zăpadă mocirlită amestecată cu material antiderapant de un centimetru cu suluri în formare. Pe drumurile naţionale DN 3A, DN 3, DN 3B, DN 31, carosabilul este umed alternând cu zapada viscolită de 1-2 centimetri.

Pe A2, pe sectorul de drum de la Bucureşti şi până la Drajna se patrulează şi se acţionează cu 6 ATB-urişi au fost răspândite 63 de tone de material antiderapant. Pe Autostrada Soarelui, spre Feteşti, se acţionează cu 6 utilaje şi au fost răspândite 66 de tone de antiderapant. Drumarii acţionează cu opt utilaje pe drumurile judeţene şi au răspândit 21 de tone de material antiderapant. Vântul bate cu putere, între 20 şi 40 kilometri pe oră, iar în localitatea Lehliu ninsoarea slabă este viscolită.

Măsuri de precauţie

Poliţiştii rutieri îi sfătuiesc pe şoferi ca, înainte de a pleca la drum, să se informeze despre situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze, apelând numărul de telefon 021/9360(Comandamentul Central de Iarnă).

„Dacă trec prin zonele afectate de ninsori, să pregătească autovehiculele pentru circulaţia pe timp de iarnă şi să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere (vizibilitate redusă, carosabil acoperit cu zăpadă, polei sau umed şi viscol). De asemenea, este necesar să se păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţă“, ne-a declarat Florin Dicu din cadrul Centrului Infotrafic.

Ger

Meteorologii nu ne dau veşti bune. Astăzi va continua să ningă slab în judeţul Călăraşi, existând condiţii favorabile pentru precipitaţii mixte. Temperatura scăzută de minus 4 grade Celsius şi vântul puternic vor determina apariţia poleiului. La noapte se prognozează minus 7 grade Celsius şi ninsoare slabă, iar pentru mâine se anunţă maxime de minus 2 grade Celsius.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite