Călăraşi: „Vis de Toamnă“, un proiect din ... frunze şi castane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetiţele au recitat poezii inspirate de anotimpul în care ne aflăm
Fetiţele au recitat poezii inspirate de anotimpul în care ne aflăm

Peste 30 de copii, supravegheaţi de profesori, au realizat un proiect fabulos despre anotimpul toamna.Şcolarii din clasa a -IV-a de la Şcoala numărul 11 „Tudor Vladimirescu“ au fost gazdele preşcolarilor de la Grădiniţa cu program prelungit „Rostogol“.

Fiecare din cei 30 de copii a pus la lucru imaginaţia, reuşind să realizeze un proiect tematic, intitulat sugestiv„Vis de Toamnă“. Copiii şi-au pregătit singuri costumele, iar cei mici au primit o mână de ajutor şi de la părinţi. „Costumele au fost realizate de copii din frunze, castane, fructe şi iarbă. A fost extraordinar să vedem ce imaginaţie au cei mici“, a explicat Corina Magearu, institutor.

Părinţii şcolarilor au fost foarte încântaţi şi mulţumiţi de acest proiect. „M-am implicat foarte mult şi mi-am susţinut fetiţa. Am fost uimită de imaginaţia copiilor. M-a suprins plăcut cum şi-au decorat costumele şi figurinele pe care le-au făcut din dovleac şi vinete“, spune Maria Zbingheci, mama unei fetiţe care a participat la proiect.

Inspiraţie

Acest eveniment este primul care s-a bazat pe o colaborare dintre o şcoală şi o grădiniţă. „Toamna a îmbrăcat haina ei multicoloră şi a ajuns pe meleagurile noastre. A aşternut covor de frunze galben-arămii care foşnesc sub greutatea greutatea paşilor. Copiii au recitat poezia „Rapsodii de toamnă “ , iar de aici le-a venit inspiraţia de a organiza ceva deosebit legat de acest frumos anotimp”, a spus Corina Magearu.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite