Călăraşi: Viceprimarul Picu Şişman, în control pe strada Călugăreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viceprimarul Picu Şişman va merge astăzi în control pe strada Călugăreni
Viceprimarul Picu Şişman va merge astăzi în control pe strada Călugăreni

O casă bătrânească este în pericol de prăbuşire din cauza unei vile ridicate în apropiere, care are în plus un etaj şi o mansardă.Proprietarii celor două construcţii se ceartă de aproape cinci ani. După ce povestea a apărut în Adevărul de Seară Călăraşi, municipalitatea ia măsuri.

„Trebuie să verificăm actele care au stat la baza ridicării construcţiei. Până nu merg la faţa locului, nu pot să vă spun ceva concret. Voi stabili, alături de doi inspectori din Primărie, şi dacă între cele două locuinţe s-a respectat distanţa de 60 de centimetri de la o casă la cealaltă. De asemenea, este important de ştiut dacă domnul Vasile Sfetcu şi-a dat acordul pentru ridicarea construcţiei“, ne-a declarat viceprimarul Picu Şişman.

La Primărie există mai multe reclamaţii semnate de Vasile Sfetcu, una dintre ele fiind înregistrată cu nr. 5108, la 11 februarie 2010, după ce  în mai 2009 ridicase problema inexistenţei jgheaburilor la vila vecinului său. În petiţie, pensionarul spune că, „Deşi personalul specializat din cadrul Primăriei a dispus montarea jgheaburilor, acest lucru nu s-a realizat până în prezent“.

Răspunsul arhitectului-şef

Mai mult decât atât, la 20 iulie 2010, Primăria, prin arhitectul-şef Valentin Bulgăreanu, îi răspunde lui Sfetcu la o altă adresă înregistrată în 22 iunie în care se specifică faptul că vila a primit autorizaţia de construire nr.510/26.10.2006 doar pentru regim de înălţime p+1 pentru care nu s-a făcut recepţia lucrărilor. Arhitectul oraşului mai spune că „Documentaţia ce a stat la baza autorizaţiei de construire nu a fost respectată, locuinţa având regimul de înălţime P+2+M, motiv pentru care s-a întocmit proces-verbal de contravenţie“, se precizează în adresa nr.22602 din 22 iunie 2010 trimisă lui Vasile Sfetcu.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite