Călăraşi: Valentina Pană nu va renunţa niciodată la poezie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşi este pasionată de limba româna, tânăra şi-ar dori să devină avocat
Deşi este pasionată de limba româna, tânăra şi-ar dori să devină avocat

La doar 15 ani, adolescenta a reuşit să aibă în palmares numeroase premii şi medalii de la concursurile de limba si literatura română.

Recunoaşte cu dezinvoltură că este o tânără visătoare, plină de speranţe şi vise pe care doreşte să le îndeplinească. Deşi, iniţial, văzându-i creaţiile literare ai impresia că vrea să urmeze o carieră în lumea literelor, Valentina Pană spune că este atrasă de Facultatea de Drept. „Vreau să fiu utilă, de aceea mă gândesc la această profesie în care pot, efectiv, să ajut oamenii. Este foarte important să poţi dărui ceva celor de lângă tine“, spune adolescenta, adăugând însă că nu va renunţa niciodată să scrie poezii.

Răsplata muncii

De-a lungul anilor a fost răsplătită cu diferite diplome la concursurile de limba şi literatură română, unde a făcut dovada unei bune pregătiri. În anul 2009 a câştigat menţiune la concursul naţional,,Ionel Teodoreanu“  şi o diplomă de onoare pentru rezultatele deosebite obţinute la concursurile şcolare. În  2010 a fost laureată cu premiul întâi la Concursul de Creaţie Literară, desfăşurat cu ocazia Zilei Internaţionale a Mării Negre. Tot în acest an a câştigat premiul întâi la faza judeţeană a ,,Concursului Naţional Democraţie şi Toleranţă“.

Premiul doi la faza judeţeană a concursului naţional ,,Deşeurile o ameninţare pentru toţi“, l-a obţinut făcând echipă cu una dintre colegele sale, Georgiana Nedelcu, iar tot la acest concurs a câştigat menţiune, dar la faza naţională.,,Sigur că mă simt mândră de realizările mele şi le sunt recunoascătoare celor care m-au sprijinit. Doar prin studiu temeinic şi consecvent am reuşit să câştig aceste rezultate“, a spus adolescenta.

,,Muguri de lumină“

Elevă în clasa a-VIII-a, Valentina face parte din cercul de creaţie ,,Muguri de lumină“ şi este foarte încântată de acest lucru. Alături de colegii săi a descoperit minunata lume a literelor, a cuvintelor şi a basmelor.Vrea să urmeze Colegiul,,Barbu Ştirbei“ la profilul de filologie, iar după terminarea liceului îşi doreşte să meargă la Facultatea de Drept.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului„Adevărul de Seară Călăraşi“

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite