Călăraşi: Copiii daţi dispăruţi în apele Borcei au fost găsiţi teferi chiar acasă la ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri după amiază, a fost anunţat prin 112 că doi gemeni de cinci ani s-au înecat în zona foişorului din Parcul Central. După ore de căutări, poliţiştii i-au găsit pe cei doi copii nu în apă, ci chiar acasă la ei.

În urma unui apel la 112, pompierii, poliţiştii ajutaţi de cei de la transporturi navale s-au mobilizat pentru a căuta doi copii de 5 ani, care căzuseră în apă, în Parcul Central, în zona foişorului. Micuţii fugiseră de acasă, din zona 5 Călăraşi, şi s-au dus să se joace în parc.

Cel care a anunţat dispariţia celor doi fraţi gemeni a fost chiar fratele mai mare al acestora, de numai şapte ani. Acesta s-a dus la un poliţist comunitar şi i-a spus că cei doi s-au înecat. Până s-a întors acesta, cei doi au fost scoşi din apă, şi de frică, au fugit acasă, acolo unde au fost găsiţi ulterior de poliţişti. 

Alarmă falsă

Pompierii, Poliţia Transporturi Navale şi efective de la IPJ Călăraşi au cautat ore în şir trupurile celor doi, fără să bănuiască măcar că aceştia fugiseră acasă. Purtătorul de cuvânt ISU Călăraşi, lt. Mihai Ionescu ne-a confirmat că a fost vorba de o alarmă falsă.

„Cei doi copii nu s-au inecat, ei fiind găsiţi acasă la familiile lor. Deşi sunt minori, au plecat singuri de acasă, iar alarma privind dispariţia lor a fost dată de fratele unuia dintre ei. Era normal să ne mobilizăm şi să-i căutăm, atâta vreme cât fusesem anuntaţi despre un caz extrem de grav prin 112. Cei doi puşti sunt teferi, ei fiind în prezent sub supravegherea părinţilor“, ne-a declarat Ionescu.




Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite