Călăraşi: Ucigaşul Luminiţei Chevici, transferat la spitalul Jilava/ Fieraru va fi expertizat psihiatric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Fieraru(32 de ani) a fost mutat la spitalul penitenciarului Jilava, deoarece urmează să fie expertizat psihiatric.

Bărbatul care a îngrozit un oraş întreg după ce urmărea şi înjunghia femeile pe stradă urmează să fie supus unui control amănunţit. „Nu ştim exact câte zile va dura acest procedeu. De obicei, o astfel de analiză presupune un control psihiatric riguros de către fiecare membru al comisiei în parte“, ne-a declarat subcomisar Daniela Popescu, purtător de cuvânt al Spitalului Penitenciarului Jilava.

Răspundere penală

„Dacă se dovedeşte că a avut discernământ, va răspunde penal. Când nu există discernământ, persoana este declarată iresponsabilă, lucru care înlătură răspunderea penală. Dacă se doveşteşte, în uma expertizei, că suferă de o boală psihică, se va institui tratament şi va fi internat într-un spital de specialitate pentru că prezintă pericol public“, a precizat procuror Xenofonte Purcărea, purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi.

Arestat pentru 29 de zile

Fieraru a fost arestat pentru 29 de zile pentru tâlhărie urmată de moartea victimei şi pentru tentativă de omor asupra unei adolescente. În perioada septembrie 2010-martie 2011 el a terorizat femeile din oraş pe care le urmărea şi le înjunghia cu un cuţit.

În seara zile de 13 martie 2011 a fost capturat de oamenii legii, în urma unui apel anonim la 112. Bărbatul şi-a recunoscut faptele şi a mărturisit anchetatorilor că nu dorea să facă rău nimănui, ci doar avea satisfacţie sexuală când agresa femeile. Tânărul suferă de oligofrenie şi a fost internat de trei ori într-un spital de psihiatrie.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite