Călăraşi: Trei persoane riscă să moară sub dărâmături

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În această „casă“ locuiesc cele trei persoane
În această „casă“ locuiesc cele trei persoane

Trei suflete locuiesc într-o cocioabă, deşi ar trebui să primească de la stat 68.000 de lei. Cu o familie din Rasa, destinul a fost nemilos. În orice moment, casa în care locuieşte riscă să se prăbuşească, deşi oamenii au de încasat de la stat 68.000 de lei.

Familia Ioniţă are de primit, din 2008, conform unei decizii a Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, împreună cu alte trei rude, de la stat, suma de 170.000 de lei.

Rodica Ioniţă, (56 de ani), locuieşte împreună cu fiica sa, Petruţa (33 de ani) şi fiul Anghel (38 de ani),  într-o cocioabă de la marginea satului. Femeiea şi fiica sa au probleme psihice şi supravieţuiesc mai mult din mila oamenilor, în timp ce băiatul lucrează cu „ziua“ prin sat şi tot ce câştigă lasă la cârciumă. De mai bine de şapte ani, de la moartea soţului Rodicăi Ioniţă, cele trei suflete locuiesc fără vreun ajutor şi cu spaima că acoperişul le va cădea în cap.

Ruine

Femeia şi fiica acesteia au probleme psihice şi sunt încadrate  cu handicap de gradul doi şi nu îşi pot purta singure de grijă. Casa ajunsă o ruină, lăsată moştenire de către bunicul Rodicăi Ioniţă, nu seamănă nici măcar cu un grajd.  Se află într-o stare avansată de degradare, are doar două camere şi un mic hol „sumar mobilate, cu un pat şi un dulap“, după cum scrie şi în referatul întocmit în luna februarie 2010,  în urma unei anchete realizate de către angajaţii de la Serviciul Asistenţă Socială.

Rudele familiei Ioniţă au fost deportate din Bulgaria şi, drept urmare, acestea urmau să primească nişte compensaţii băneşti. „Pentru că mi s-a făcut milă de ele, am vrut să le ajute şi am întocmit toate actele necesare pentru a putea intra în posesia banilor proveniţi din deportarerea rudelor noastre“, ne-a declarat Marin Florea, rudă cu familia din Rasa.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară Călăraşi“

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite