Călăraşi: Transportul public local, blocat de neînţelegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei călărăşeni călătoresc zilnic cu autobuzul
Trei călărăşeni călătoresc zilnic cu autobuzul

Autobuzele aparţinând Ali Trans vor circula de la 1 decembrie doar până la Prefab. Transportul local de călători ar putea fi paralizat de la 1 decembrie, odată cu intrarea în vigoare a noilor reglementări impuse de către autorităţile locale.

Autobuzele companiei Ali Trans, unicul operator de transport local, nu vor mai merge până în comuna Roseţi, ci doar până la ieşirea din oraş, în zona Prefab. „ Noi ne supunem hotărârilor Consiliului Local, dacă aşa au hotărât dânşii, aşa vom face. Dar va fi scandal şi haos pentru că mulţi cetăţeni nu vor mai avea cu ce se deplasa“, ne-a declarat Costel Feldioreanu, administratorul Alitrans.

Cetăţenii se revoltă

Din scandalul dintre Primărie şi Alitrans, singurul perdant este cetăţeanul. „Ce le pasă lor de noi? Au doar interese, nu-i interesează altceva. Chiar dacă se scumpesc abonamentele, tot trebuie să ne luăm că altfel nu mai avem cu ce ajunge la serviciu. Şi dacă s-ar face un milion, tot trebuie să plătim că nu avem ce face“, spune, nervoasă, o femeie , în timp ce aştepta autobuzul în staţia de la Penny Market.

De aceeaşi părere este şi Ionuţ Panait(22 de ani), fără ocupaţie. „ Mi se pare o prostie. Şi-aşa e un oraş mic, acum să rămânem şi fără autobuze ? Cei mai mulţi circulă până la Modelu, ce vor face de săptămâna viitoare ?“, spune, revoltat, tânărul.

Datorie imensă

Administratorul compania de transport în comun spune că vor apărea probleme, însă încearcă rezolvarea lor prin suplimentarea numărului de autobuze şi microbuze care circulă în judeţ. „În acest mod vor avea cu ce să se deplaseze şi cei care locuiesc la Modelu, Tonea şi Roseţi şi care mergeau până acum cu locala“, a mai spus Feldioreanu.

Tot acesta spune că Primăria datorează firmei aproximativ un million de euro, restanţe care datează de patru ani. De cealaltă parte a baricadei, autorităţile locale spun că nu este reală această sumă, şi că oricum subvenţia plătită ajungea anual la 2 milioane de lei. „La Prefab este limita municipiului, aşa că totul este legal. Dacă vor să circule mai departe, ar trebui să se găsească o modalitate de asociere cu Primăria Modelu“, ne-a declarat  viceprimarul Picu Şişman.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite