Călăraşi: Tragedia româncei şi a fiului său, morţi în cadă, în Anglia. UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liliana Arsene(34 de ani) şi-a găsit sfârşitul în mod tragic, alături de mezinul familiei sale, în Anglia, unde plecase în urmă cu doar o lună şi jumătate pentru a câştiga un ban cinstit. Soarta a fost însă crudă.

Femeia a murit electrocutată, lăsând  întreaga familie îndoliată. Tragedia s-a petrecut pe 13 ianuarie 2011, în jurul orei 22.00.  Cu doar o oră înaintea nenororicii, Liliana a vorbit la telefon cu mama sa, o bâtrână din comuna Modelu, care o jeleşte în fiecare clipă. „Era liniştită, cum o ştiam de când era copil. Mi-a spus că au mâncat şi că se pregăteşte să facă baie. M-a anunţat că mi-a trimis 50 de euro ca să mai cumpăr nişte lemne. Ultimele ei cuvinte au fost că doar cu atâţia bani mă poate ajuta“, povesteşte, printre lacrimi, Alexandra Anghel(70 de ani).

Ultimele cuvinte

Femeia, răvăşită de durerea pierderii fiicei şi nepotului, Filip(3 ani), a aflat cumplita veste vineri dimineaţă. „Ginerele meu ne-a sunat să ne spună ce s-a întâmplat. Nici acum nu-mi vine să cred. Nu-mi imaginez că nu mai este în viaţă“, a mai spus bătrâna.

Fraţii Lilianei luptă acum să facă rost de bani pentru a putea aduce în ţară, trupurile neînsufleţiţe ale celor doi. Nu au decât 1.300 de lire sterline şi apelează la oamenii cu suflet pentru a strânge restul banilor până la 6.000 de euro, suma necesară repatrierii.

„ Nu putem să-i lăsăm acolo, chiar dacă suntem săraci. Vom face tot posibilul pentru a-i îngropa la Modelu. Plecaseră să-şi facă un rost, aveau o căsuţă de terminat, aici, în comună, dar i-a lovit nenorocirea“, a spus Stelică Anghel, fratele Lilianei.

image

Şapte ani în Italia

Familia Arsene, care are patru copii, plecase din România în urmă cu şapte ani, în Italia, pentru o viaţă mai bună. Liliana şi Vasile au muncit legal şi au câştigat cât să se întreţină, reuşind să-şi cumpere o căsuţă la Modelu. „ Lucrau la ea, făceau îmbunătăţiri, iar în această primăvară intenţionau să se întoarcă acasă definitiv. Din Italia, unde nu se mai câştiga bine, au hotărât să-şi încerce norocul la Londra.  Înainte de sărbători s-au dus în Anglia, unde lucrau ce se găsea“, ne-a spus Alexandra Anghel.

Aeroterma mortală

Liliana Arsene şi fiul ei, Filip, făceau baie joi seara, 13 ianuarie 2011, când aeroterma cu care se încălzeau a căzut în cadă. Sursa de încălzire era pe un scaun, pe care Filip l-a atins, din greşeală, în timp ce se juca în apă. Aeroterma a început să se clatine şi a căzut direct în cadă peste cei doi, electrocutându-i.

image

Vasile Arsene, soţul Lilianei, alături de fiica Dana şi fiul Marco. Sursă foto Daily Mail

Vâzând că nu mai ies din baie, Marco(7 ani), a început să-şi strige mama, iar când a văzut că aceasta nu răspunde a vrut să intre în baie. Uşa era închisă, iar copilul şi-a chemat tatăl. Vasile a spart uşa, închisă cu cheia de Filip, şi i-a găsit pe cei doi fără viaţă, în cadă.

Prefectura oferă sprijin

Tragedia care s-a abătut asupra familiei Arsene nu a lăsat autorităţile indiferente. „Încercăm să-i ajutăm cu tot ce putem şi sperăm să strângem cât mai repede banii de care au nevoie pentru a-şi aduce rudele acasă“, a spus Alin Ceacărăscu, consultantul Prefecturii pe problemele rromilor. Acesta, alături de Daniel Stancu, expert în Primărie pe problemele rromilor, s-a deplasat acasă la familia Lilianei Arsene pentru a o sprijini.

Mama şi fratele femeii au fost duşi la bancă şi ajutaţi să deschidă un cont special pentru donaţii.„ Poate că cei care au bani vor întinde o mână de ajutor acestei familii îndoliate. Ne-am bucura dacă oamenii de bine din acest oraş vor face un gest caritabil. Contul în care se pot depune banii este: RO 64BRDE120SV17029191200“, a spus Daniel Stancu.

Supărare la Primărie

Dacă Prefectura s-a mobilizat în cel mai scurt timp, despre Primăria Modelu nu putem spune acelaşi lucru. Gheorghe Dobre, edilul comunei, s-a arătat chiar revoltat că este întrebat de un astfel de caz. „ Sunt pocăiţi şi sunt sigur că se vor ajuta între ei. Nu au apelat la mine şi nici nu o să stau să-i rog. Dacă i-am ajuta pe toţi care pleacă în străinătate, nu am mai avea bani pentru nimic“, a declarat Gheorghe Dobre, primarul comunei Modelu.

image

Poliţia a fectuat cercetări la locuinţa familiei Arsene. Foto Daily Mail

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite