Călăraşi: Tigruţele de la Zoo au fost botezate Abra, Raya şi Tigrera

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tigruţele vor pleca să facă bucuroşi cu giumbuşlucurile lor şi alţi copii din oraşe în care nu există feline.
Tigruţele vor pleca să facă bucuroşi cu giumbuşlucurile lor şi alţi copii din oraşe în care nu există feline.

Cele trei feline jucăuşe au, de ieri, nume. Cristian Tatatuva, directorul Grădinii a ales trei dintre cele mai potrivite propuneri făcute de cititori: Abra, Raya şi Tigrera. În scurt timp, tigruţele vor pleca în alte oraşe. Deşi fuseseră promise Grădinilor din Braşov, Sibiu şi Piteşti, conducerea Zoo Călăraşi a primit cereri insistente şi de la Circul Globus Bucureşti.

„Sunt încântat că multă lume s-a gândit la nume pentru puii de tigru pe care în curând îi vom trimite în alte oraşe“, a spus Tatavura. Dintr-o mulţime de propuneri venite pentru tigruţe, directorul a ales ca cele trei female să fie botezate Abra, Raya şi Tigrera.

Abra a fost propus de Milena Ştefan în vârstă de 23 ani, care lucrează în Bucureşti, dar s-a născut la Călăraşi. Tânăra a fost foarte bucuroasă când a aflat că unul din numele propuse de ea a fost ales. „Sunt foarte bucuroasă că sunt naşa uneia dintre tigruţe şi îmi pare rău că nu pot ajunge să fac o poză cu micile feline. Dar când am să vin acasă, am să merg să le vizitez, în cazul în care nu vor fi date“, spune Milena Ştefan.

Raya a fost propus de Cristina Niscoveanu. Fata a trimis un e-mail pe adresa redacţiei cu propunerile ei pentru micile feline.  Tigrera a venit din parte unui băiat, Bogdan Ursăchescu, în vârstă de 12 ani. Băiatul este elev în clasa aVI-a şi a dorit foarte mult să îşi exprime părerea pentru cei trei pui de tigru siberian. „Sunt foarte fericit că a fost ales şi unul dintre numele pe care le propusesem. Am să spun la toată lumea că sunt naşul unei tigruţe de la grădina Zoologică şi sunt foarte bucuros. În acelaşi timp sunt trist că felinele vor pleca în alte oraşe“, a spus, cu regret, Bogdan Ursăchescu.

Insistenţe

Tigruţele vor pleca să facă bucuroşi cu giumbuşlucurile lor şi alţi copii din alte oraşe în care nu există feline. Directorul Grădinii Zoologice din Braşov l-a sunat de foarte multe ori pe Cristian Tatavura, deoarece este foarte nerăbdător să intre în posesia uneia dintre feline. „M-a sunat de multe ori şi i-am spus că până nu le botezăm, nu pot să le dau. Acum pot să îl sun să îi spun că poate să vină să îşi puiul“, a explicat Tatavura.

Pentru cei trei puiuţi, conducerea grădinii Zoo dorea să primească la schimb alte animale pe care nu le are, dar pentru că nicio grădină nu poate oferi un animal, Tatavura îi va vinde. „Nu au ce să îmi ofere la schimb şi îmi vor da bani pe ele, sume pe care le vom investi în Grădina Zoologică. Un pui de tigru siberian ajunge la suma de 4.000 de lei“, a mai adăugat Cristian Tatavura. Acesta spune că a mai primit o ofertă din partea Circului Globus care doreşte foarte mult una dintre tigruţe.

Citiţi mai multe despre acest subiect în ediţia de azi a cotidianului Adevărul de Seară Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite