Călăraşi: Subvenţia pentru căldură, fentată de un formular

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetăţenii merg, zilnic, la ghişee pentru a depune dosarele
Cetăţenii merg, zilnic, la ghişee pentru a depune dosarele

Deşi oamenii sunt nerăbdători pentru a obţine subvenţia pentru căldură, autorităţile locale bat pasul pe loc. Primăria se împiedică de un banal formular în procesul de primire a dosarelor.

Cu toate că iarna bate la uşă, abia după data de 15 octombrie 2010, Primăria va începe înregistrarea dosarelor.
Până în acest moment, nimeni nu a depus vreun dosar, din cauza unui formular care nu a ajuns la Primăria oraşului şi pe care cetăţenii trebuie să îl completeze, ataşându-l la dosar. Oamenii au început deja să întrebe dacă nu cumva, anul acesta, vor mai primi sau nu sumele cuprinse între 19 şi 262 de lei. Familiile ale căror venituri nu depăşesc 615 lei de persoană pot să-şi depună dosarele abia după data de 15 octombrie 2010.

Ai bani la bancă, n-ai subvenţie

Anul acesta cerinţele sunt tot mai mari pentru accesul la subvenţie. Se pot înscrie în „cursa“ pentru ajutorul de încălzire doar cei care nu deţin clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei, autoturisme care depăşesc 1.600 centimetri cubi, şalupă, scuter, tractor, gater, drujbă,teren arabil mai mare de 1.000 de metri pătraţi şi cel mai dureros pentru bătrâni, depozite bancare cu valoare peste 3.000 de lei.

,,Nu sunt deloc multumită de această cerinţă cu depozitele bancare.Sunt pensionară şi am o pensie de 500 de lei. Mă chinui de câţiva ani să strâng un ban, am depus la bancă în fiecare lună. Atât cât am putut i-am strâns pentru înmormântare“, ne-a spus revoltată, pensionara Elena Petre, în vârstă de 57 de ani, care nu are dreptul la ajutorul de încălzire.



Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite