Călăraşi: Ştefan Spînu, împăratul din Ţara lui Gufi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescentul a jucat în numeroase piese de teatru în care a interpretat numai rolul principal.

Abia în urmă cu un an, tânărul a descoperit pasiunea de a juca pe scenă, când o colegă i-a spus că se caută un nou menbru în trupă. Deşi nu are experienţă în acest domeniu, Ştefan Spînu a dorit să accepte această provocare. Regizorul Ştefan Niţu i-a prezentat textul şi i l-a dat să îl înveţe. „ Am reuşit să îl învăţ foarte repede, lucru care l-a făcut pe regizor să mă accepte în trupa de teatru Trepte,“ povesteşte elevul.

Roluri principale

A jucat în piesa „Ţara lui Gufi“, interpretându-l pe Gufi, personajul principal care era împărat. În piesa „ Sforăie“ a fost Chirvătuţă, un pacient nemulţumit de serviciile doctorului. „ Îmi place să joc, sunt fericit când spectatorii sunt mulţumiţi şi ne aplaudă,“ povesteşte tânărul actor. Face parte din trupa „Trepte“, care pregăteşte o piesă după filmul „Eu când vreau să fluier, fluier“, iar Ştefan are rolul „Jupânului“, care este un puşcăriaş de doi bani. Această piesă se va juca în luna septembrie, la Teatrul Popular din oraş.

Repetiţii

În timpul vacanţei de vară merge în fiecare zi la Teatru pentru a face repetiţii ca să fie cât mai bine pregătit în momentul intrării pe scenă. „ Îi mulţumesc domnului Ştefan Niţu pentru tot ce m-a învăţat şi tot ceea ce fac îi datorez dânsului, “ spune adolescentul.

Deşi îi place foarte mult actoria, va renunţa peste 2 ani, deoarece vrea să aibă timp să se pregătească pentru examenul de bacalaureat. „Mi-ar plăcea să devin un actor renumit, dar nu se poate în România, şi de aceea am să renunţ ca să îmi croiesc o altă carieră ,“ spune elevul.

Pasiune şi experienţă

Pune mult suflet şi pasiune în ceea ce face la teatru şi mărturiseşte că se simte foarte bine când se află pe scenă. Teatrul îl ajută să comunice mai bine, să socializeze, a dobândit multă experienţă şi în acelaşi timp a devenit popular. „ Sunt persoane care vin să vadă piesele în care joc, iar când mă întâlnesc pe stradă mă recunosc şi mă felicită. Acest lucru mă bucură enorm şi mă face să mă simt mândru de ceea ce fac,“ a adăugat Ştefan Spînu.
Festivaluri

În mai 2010, adolescentul a participat la un Festival în Mangalia, trupă din Călăraşi fiind invitată să prezinte piesa, „Ţara lui Gufi“, unde a primit diplomă de excelenţă. Anul trecut, în noiembrie, a participat la un alt festival, desfăşurat în Călăraşi, alături de trupe din Bucureşti, Mangalia, Braşov şi Buzău, unde a fost premiat cu locul II. „ Am avut emoţii, fiind prima dată când am participat la un festival, dar a ieşit foarte bine,“ a adăugat Ştefan.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite