Călăraşi: Ştefan Niculescu, elevul cu 10 pe linie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă are sau nu teme de făcut, în fiecare zi Ştefan învăţă, alocând 2-3 ore studiului materiilor preferate.

Este premiant, a încheiat ultimii doi ani de şcoală cu 10 pe linie, olimpic la 7 materii şi timp de 4 ani a fost căpitanul echipei de fotbal Atletic Junior din Călăraşi.„ Nu mi se pare nimic deosebit în faptul că studiez. Pur şi simplu, asta simt. Nu fac acest lucru din obligaţie, ci din pasiune“, a mărturisit, timid, Ştefan.

Încă din primii ani de şcoală, adolescentul a fost atras de învăţătură, iar părinţii şi profesorii l-au sprijinit în dezvoltarea capacităţilor sale. Limba română, engleză, franceză, matematică, geografie, istorie, tehnologie sunt materiile la care a câştigat numeroase premii şi diplome. A particpat la concursuri judeţene şi olimpiade naţionale şi de fiecare dată eforturile i-au fost răsplătite.

Compune şi versuri

„Clasele a V-a şi a –VI-a le-am încheiat cu media 10 şi am primit diplomele de excelenţă pentru activitatea şcolară. Anul trecut am luat premiul I la concursul de cultură generală „Media Kinder“, premiul III la engleză la „Winners, menţiuni la acelaşi concurs, dar la geografie, limba română, cultură generală şi matematică.Tot menţiuni am obţinut la olimpiada naţională de matematică şi tehnologie“, a spus Ştefan Niculescu.

Adolescentul nu este însă pasionat doar de aceste materii. A reuşit să compună şi un volum de poezii pe care le-ar dori să le publice.„ Nu a fost forţat niciodată de noi să-şi facă temele sau să înveţe. Cred că are un talent înnăscut pentru a face performanţă, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure“, a declarat Laurenţiu Niculuescu, tatăl lui Ştefan, preot la biserica „Sfânta Anastasia“ din Călăraşi.

S-a menţinut în top

Nici în acest an, performanţele şcolare nu au suferit modificări. Ştefan a reuşit să se menţină în top şi să câştige premiu după premiu. „A obţinut premiul I la concursul „Media Kinder“, premiul II la limba franceză, premiul III la concursul de matematică „Lumina Math“ şi menţiuni la mai multe discipline: este vorba despre concursul Euclid, olimpiada de tehnologie şi concursuri de istorie, geografie şi limba română“, a mai spus Laurenţiu Niculescu, tatăl lui Ştefan.

„Prinde“ repede

În întreaga sa activitate, Ştefan este sprijinit de doi profesori de la liceul „Mihai Eminescu“, acolo unde este elev în clasa a VII-a. „Nela Costache, profesor de matematică şi Viorica Marin, profesor de matematică-informatică mi-au fost aproape întotdeauna.

Împreună am reuşit să obţin aceste rezultate. Eu cred că munca susţinută  este secretul unor note mari“, a precizat Ştefan Niculescu. Tânărul se consideră un norocos în privinţa studiului.  Spune că acordă o importanţă deosebită studiului, dar „prinde“ repede de la şcoala informaţiile care i se predau în clasă. „Când ajung acasă, lecţiile sunt pe jumătate învăţate“, recunoaşte, zâmbind, Ştefan.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite