Călăraşi: Şmecherii parchează pe trecerea de pietoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe cea mai aglomerată arteră din oraş, strada Bucureşti, şoferii îşi lasă maşinile unde apucă. Conducătorii auto au scăpat şi de caracatiţă, pentru că firma ce se ocupa de blocarea roţilor nu şi-a recuperat banii de la primărie.

Pe strada Bucureşti, una dintre cele mai aglomerate din oraş, zeci de şoferi îşi parchează zilnic maşinile fiţoase în faţa cafenelelor fără a le păsa de ceilalţi participanţi la trafic.

De multe ori, ei îşi lasă bolizii în mijlocul străzii, cu luminile de avarie aprinse. Nici n-au de ce să teamă, fiindcă de „caracatiţa“ pentru parcarea neregulamentară au scăpat de ceva vreme.

Primăria nu a mai achitat de anul trecut datoria către Sidertrans, firma ce se ocupa de blocarea roţilor. Conducătorii auto care încalcă legea riscă doar o amendă din partea Poliţiei Rutiere.


„Şoferii sunt indisciplinaţi şi lasă maşinile chiar în stradă, în timp ce ei stau la cafenea. Pentru că nu reuşim să stopăm acest fenomen în care majoritatea şoferilor opresc unde doresc, vom continua raziile, în special pe strada Bucureşti. Pe termen nelimitat vom acţiona pe acest sector de drum pentru a disciplina şoferii“, spune inspectorul principal Daniel Naghi de la Poliţia Rutieră.  În ultima săptămână, poliţiştii au dat 45 de sancţiuni pentru oprirea şi staţionarea neregulamentară. Amenda este cuprinsă între 134 şi 200 de lei.

Roţile murdare, în top

Şoferii sunt, însă, nemulţumiţi pentru că a crescut valoarea amenzilor. Salariul minim pe economie a crescut de la 660 la 670 de lei, fapt ce a determinat şi creşterea valorii punctului de penalizare - de la 66 la 67 de lei.

Majoritatea şoferilor sunt nemulţumiţi de aceste schimbări şi reclamă că drumurile sunt proaste, salariile s-au micşorat, preţul carburanţilor a explodat şi el. „Bineînţeles că nu îmi convine. Salariile sunt mici şi amenzile mari. Eu nu am avut amenzi, dar nu poţi să ştii când te prinde Poliţia. Măcar de-ar folosi banii din amenzi pentru a repara şoselele care arată groaznic“, spune Ion Mihăilă (57 de ani), şofer.

Pietoni, dacă încalcă legea

Pentru oprire neregulamentară, folosirea telefonului mobil în timpul mersului sau lipsa centurii de siguranţă conducătorii auto vor plăti a amendă între 134 şi 200 de lei şi 2 puncte de penalizare. „Repetarea acestor fapte îi poate lăsa pe şoferi fără permis pentru o lună. Sunt necesare doar 5 opriri neregulamentare şi de trei ori să fie prins fără centură şi acesta va deveni pieton pentru 30 de zile“, spune
Daniel Naghi.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite