Călăraşi: Serviciul de Ambulanţă, în impas din lipsă de medici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu doar 4 medici angajaţi cu contract de muncă, Serviciul de Ambulanţă al Judeţului(SAJ)Călăraşi face faţă cu greu celor aproximativ 3.000 de solicitări ale pacienţilor.

Din cele 7 cadre medicale, 3 au părăsit , recent, unitatea, deoarece erau plătite doar cu jumătate de normă. Printre acestea se regăseşte şi dr. Victor Verinceanu, care a preluat funcţia de manager al Spitalului Judeţean Călăraşi. „La ora actuală, personalul activ reprezintă doar o treime din numărul total de 90 de angajaţi angajaţi.

Pentru ca serviciul să funcţioneze, cât de cât normal, în timpul zilei sunt disponibile 6 ambulanţe, iar noapte 5. Este dificil, dar încercăm să ne adaptăm condiţiilor pentru ca oamenii să nu aibă de suferit“, a declarat Gheorghe Mişaca, directorul SAJ Calaraşi.

Salariu de 2.000 lei

Situaţia, mai spune Gheorghe Mişaca, ar putea fi salvată doar dacă ar fi scoase la concurs locurile libere..„ Avem posturi, dar sunt blocate. Nu se pot face angajări, iar acest lucru nu poate avea consecinţe decât asupra celui aflat în suferinţă şi care ne solicită ajutorul“, a adăugat Mişaca. Un medic poate ajunge să câştige şi 2.000 de lei lunar ca angajat la Ambulanţă, după ce efectuează gărzi şi i se acordă anumite sporuri. 

Solicitări fără răspuns

Nici solicitarea făcută Ministerului Sănătăţii privind casarea maşinilor care depăşesc 200.000 de kilometri a rămas fără răspuns. „ Ni s-a părut normal să cerem cedarea acestora cu titlu gratuit către sanatorii sau alte unităţi. Deocamdată, proiectul se află în discuţie. După 100.000 de kilometri, multe maşini pe care le folosim încep să se deterioreze, iar activitatea ne este îngreunată“, a precizat Gheorghe Mişaca.

Mai multe amănunte în ediţia de azi a cotidianului„Adevărul de Seară Călăraşi“

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite