Călăraşi: Secţia Dermato-Venerice a Spitalului Judeţean face faţă cu greu solicitărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alergiile fac din ce în ce mai multe victime. Căldura insuportabilă, insectele care au devenit tot mai agresive şi consumul alimentelor nepăstrate corespunzător în aceste zile toride trimit tot mai mulţi călărăşeni pe patul spitalului.

Secţia Dermato-Venerice a Spitalului Judeţean de Urgenţă este luată cu asalt de cei care se trezesc peste noapte cu diverse erupţii pe corp. Deşi unitatea medicală nu dispune întotdeauna de medicamentele necesare tratării tuturor bolnavilor, medicii şi asistentele fac tot posibilul pentru vindecarea celor aflaţi în suferinţă.

Dr. Sever Badea, medic primar dermatolog atrage atenţia asupra tuturor pericolelor care îi pândesc pe oameni la tot pasul. „O categorie aparte a cazuisticii cu care ne confruntăm o reprezintă manifestările alergice produse de înţepăturile diverselor insecte: ţânţari, albine, păianjeni şi căpuşe. Gradul mare de periculozitate în aceste situaţii este dat de rapiditatea cu care acţionează substanţele veninoase la nivelul organismului“, a declarat medicul. Tot acesta mai spune că, dacă nu se aplică tratamentul corespunzător pot apărea şi complicaţii care, uneori, pot pune în pericol viaţa pacientului.

Atenţie la alimente!

Cu o experienţă de mai bine de 30 de ani în domeniul dermatologiei, dr. Badea, unul dintre cei mai buni specialişti din judeţ, ţine să atragă atenţia că în aceste luni de vară pericolele sunt mai prezente decât oricând.„Cele mai frecvente situaţii sunt date de alergenii aerieni(puf şi polen), dar şi decei alimentari. Substanţele chimice din alimente produc o serie de intoxicaţii, având în vedere că acestea nu se mai pot păstra corespunzător din cauza temperaturilor ridicate“, a spus dr. Badea.

Şi cei care efectuează tratamente cu antiinflamatoare, sedative ori tranchilizante pot prezenta risc ridicat de alergii postmedicamentoase. „Este foarte important ca la primele semne de boală, pacientul să apeleze la medicul de familie, la dermatolog sau la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului pentru administrarea tratamentului adecvat“, a adăugat dermatologul. Când se ignoră acest lucru, mai precizează specialistul, şi bolnavul crede că se poate vindeca de la sine,situaţia se complică, existând riscul pierderii de vieţi.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi!

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite