Călăraşi: Se deschide stagiunea de spectacole în noua sală de cultură FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sala de Cultură „Barbu Stirbei“ va găzdui, începând cu luna februarie, 30 de reprezentaţii. Pe scenă vor urca nume sonore ale teatrului românesc. Alexandru Arşinel, Stela Popescu, Nae Lăzărescu, Vasile Muraru, Florin Călinescu sunt doar câţiva din actorii renumiţi care vor încânta publicul călărăşean.

Stagiunea se deschide pe 14 februarie 2011, dată la care se va susţine şi primul spectacol.  „Avem o strategie amplă pentru anul 2011. Am pregătit o activitate culturală de forţă pentru călărăşeni astfel încât să fie atinse toate domeniile culturale şi grupele de vârstă“, declară directorul Centrului Cultural Judeţean,   prof.drd., Liviu Anghel.

image

Două stagiuni

Pe lângă activitatea tradiţională Centrului Cultural, festivalul Flori de Mai, 7 Arte, Chitata Dunării şi Memorialul Ion Luican, în acest an vor apărea lucruri inedite. „Vom avea câteva proiecte care ţin de dezvoltarea activităţilor cultural, dar şi ca răspuns la cererea publicului, precum: „Linia Verde“, în care tinerii liceeni vor participa la o acţiune de educare în spiritul unei vieţi ecologice“, declară Liviu Anghel.  

image

Nume sonore

Un alt proiect ce va fi implementat anul acesta se numeşte „Ajută-ţi aproapele“ şi este un spectacol caritabil. În 2011, vor avea loc două stagiuni de spectacole de calitate. Prima va fi în perioada 14 februarie-30 iunie, iar cea de-a doua va fi între 1 septembrie- 31 decembrie. În cadrul celor două stagiuni se vor susţine 30 de spectacole de teatru la care vor participa actori de la Teatrul Constantin Tănase, Teatrul Naţional, Teatrul Mic, Nottara, Odeon şi Teatrul de comedie.

image

Pentru copii vor avea loc spectacole cu actori ai Teatrului Ţăndărică. Actorii care îi vor încânta pe călărăşeni cu spectacolele lor sunt: Alexandru Arşinel, Stela Popescu, Nae Lăzărescu, Vasile Muraru, Florin Călinescu, Dorina Lazăr, Virgil Ogăşanu, Horaţiu Mălăiele, Magda Catone şi Catrinel Dumitrescu.    

Abonamente

Fiecare stagiune va avea aproximativ 15 spectacole şi, în funcţie de costurile acestora, va fi stabilit şi preţul unui abonament. Pentru 14 spectacole, preţul unui abonament poate ajunge la 250-300 de lei, un preţ cu 25-30% mai mic faţă de preţul biletelor. „Aprobarea calendarului făcut de noi cu spectacolele se face o dată cu aprobarea bugetului pe anul în curs. Abia atunci vom şti exact cât va costa un bilet la spectacol, cert e că vom avea spectacole mai ieftine decât în Bucureşti“, spune directorul.

Accesibil tuturor

Preţul unui spectacol va oscila în jurul sumei de 20 de lei. „Vom avea spectacole şi acţiuni pentru toate categoriile sociale. Sunt personae care îşi permit să plătească un bilet pentru un actor de excepţie dar sunt şi oameni care nu pot să plătească un bilet, motiv pentru care avem festivalurile în aer liber, unde poate participa oricine“, spune acesta.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite