Călăraşi: Se construieşte singurul teren de baseball din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O bază sportivă ultramodernă, cu teren de joc şi tribună cu 600 de locuri, în care se vor investi 1,5 milioane de euro va fi gata în 2 ani.

Primăria va investi în acest an 200.000 de lei pentru demararea lucrărilor la terenul de baseball. Baza sportivă  va fi singura care există în ţară. „Este o mare realizarea acest lucru, dacă va fi dus la bun sfârşit. Am mai fost astfel de tentative, însă nu s-a materializat nimic. Pentru noi ar însemna o dezvoltare la nivel de judeţ şi de ţară“, spune Ion Bălan, profesor la clubul Sportiv Şcolar Călăraşi şi antrenor de baseball.

Bălan se mândreşte cu elevii săi care au depăşit demult graniţele oraşului prin performanţele obţinute. Acesta spune că este dificil ca un sportiv să se poată dezvolta, în condiţiile în care îi lipseşte esenţialul, adică un teren bine pus la punct. „Este un chin pentru noi să ne antrenăm pe un teren de fotbal. Avem nevoie de o suprafaţa dublă. Cu toate aceste neajunsuri, am reuşit să ne impunem“, a precizat Bălan.

Teren de 12.000 de metri pătraţi

Autorităţile locale însă, prin vocea lui Picu Şişman, unul dintre viceprimari, dau asigurări că de această dată proiectul va fi finalizat.„Costă foarte mult şi încercăm să obţinem o finanţare europeană.  Nu putem să susţinem singuri investiţia. Este important pentru oraş această bază de baseball.Vom demara lucrările în acest an prin alocarea a 200.000 de lei şi, sperăm, cu ajutor, să încheiem peste 2 ani“.

Până la această dată, consilierii locali au aprobat documentaţia tehnico-economică, faza studiu de fezabilitatea. „ Terenul de 12.000 de metri pătraţi din aproierea Grădinii Zoologice a fost déjà repartizat pentru această lucrare. Nu ne mai rămâne decât să începem treaba“, a mai spus Şişman.

Avantaje

Bălan spune că un teren la baseball la noi în oraş ne-ar aduce cel puţin două avantaje. Organizarea mai multor competiţii naţionale, europene şi chiar internaţionale, dar şi atragerea unor fonduri importante pentru aceste concursuri. „ Ca imagine vom avea enorm de câştigat. Cel puţin 6-7 echipe ar veni la Călăraşi unde se vor caza. Gândiţi-vă că înseamnă ceva. Plus că toate echipele din ţară ar organiza cantonamente tot la noi.“, a mai precizat Bălan.

Pentru că în oraşul de pe malul Borcei, deşi există sportivi foarte buni în acest domeniu, lipseşte terenul, echipele Olandei şi Italiei au refuzat să vină să joace aici. „Este vorba despre campionatul internaţional de baseball, am organizat déjà 4 ediţii la care au luat parte echipe de club din România, dar şi din Polonia, Moldova şi Bulgaria“, a adăugat Bălan.

Dotări… nu prea

Deşi dotările sunt la limită, în oraşul de pe malul Borcei avem tineri recunoscuţi pentru succesele obţinute. Marian Simion, accidentat în prezent, a fost desemnat , în anul 2004, cel mai bun din ţară, iar în perioada 2004-2008 a câştigat titlul de cel mai tehnic jucător de baseball. Până în prezent, a participat, cu echipa de club CSS Călăraşi, la campionatul mondial din Lituania, unde a obţinut locul III. Cu echipa de baseball a României a mers la 4 campionate europene, toate desfăşurate în Italia

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite