Călăraşi: Scandalul eclerelor alterate ia amploare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce şase micuţi de la Centrul „Sera“ au fost internaţi în spital, încă doi elevi au ajuns la medic, după ce au consumat prăjituri  de la „Karina“. Administratorul cofetăriei spune cu mâna pe suflet că eclerele erau proaspete.

Pentru stabilirea tuturor împrejurărilor care au condus la această situaţie nedorită, Direcţia de Sănătate Publică(DSP) şi Direcţia Sanitar-Veterinară(DSV) au declanşat o anchetă comună. „ Manifestările de greaţă, vărsături şi stări de rău pe care le-au avut copiii confirmă instalarea unei toxiinfecţii alimentare prin consumul aceluiaşi produs. În cazul de faţă este vorba despre prăjituri“, a declarat dr.Camelia Truică, după ce pacienţilor li s-au făcut analize epidemiologice.

La rândul său, şi DSV face propriile verificări.„ Am prevelat probe din toate sortimentele de prăjituri, nu numai din eclerele pe care le-au consumat copiii pentru a vedea clar despre ce este vorba. Rezultatele finale vor fi gata în 5-6 zile. Medicul igienist a mers imediat la faţa locului, la cofetăria respectivă, pentru a obţine probe. Nu s-a pierdut niciun minut în acest caz“, a spus dr. Ştefan Adam, şeful Laboratorului de Analize de la DSV.

Controale şi la „Sera“

Lucrurile în acest caz au luat o întorsătură neaşteptată. Alţi doi copii, frate şi soră, în vârstă de 17, respectiv 8 ani, au fost internaţi în spital cu o formă uşoară de toxiinfecţie alimentară. Dr. Victor Verinceanu, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi ne-a confirmat că şi aceştia doi, care nu au nicio legătură cu „Sera“, au consumat produse de la cofetăria„Karina“.

La Centrul de Servicii Sociale pentru Copil şi Familie„Sera“, inspectorii DSV erau, ieri, în control pentru a vedea dacă nu cumva îmbolnăvirea celor 6 s-au produs chiar în această instituţie.„ Toate controalele pe care le-am avut încă de sâmbătă nu au dat la iveală nicio neregulă. Nici nu se pune problema de aşa ceva. La noi totul este proaspăt şi nu am avut niciodată asemenea situaţii. De ce s-au îmbolnăvit doar cei 6 care au ieşit la plimbare?, ne-a declarat Mariana Radu Savu, directorul instituţiei.

„Oraş mic, interese mari“

La rândul său, administratorul cofetăriei „Karina“, Jeaneta Oprişan, spune că este exclus ca toxiinfecţia alimentară să fi fost provocată de produsele sale.„În cei 30 de ani de activitate în alimentaţie publică nu am avut incidente de acest gen. Cu mâna pe suflet şi cu credinţă spun că activitatea pe care o desfăşor este una de bună calitate, cu personal specializat, nu luat de pe stradă“, a precizat femeia, adăugând că întotdeauna a fost interesată de client şi de sănătatea lui, nepunând pe primul plan profitul.

Mai multe amănunte în ziarul „Adevărul de Seară“

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite