Călăraşi: Scandal la Casa de Pensii pentru fotoliul de director

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce s-a înscris la concursul pentru postul de inspector de muncă,  Luminiţa Vieru-Burlescu, fosta directoare coordonatoare, s-a trezit la sfârşit  de program cu preavizul în mână fără a primi şi notificarea aferentă.

După mai bine de 10 ani vechime în cadrul Casei Judeţene de Pensii Călăraşi şi per total 18 ani lucraţi în cadrul Ministerului Muncii, Luminiţa Vieru Burlescu zice s-a trezit la sfârşit de program, cu preavizul în braţe. Actualul director executiv economic, proaspăt instalat de funcţie de câteva zile, Aurelia Aron i-a comunicat că începând de sâmbătă, 14 august 2010 se află în perioada de preaviz, timp de 30 de zile.

Luminiţa Vieru Burlescu spune că ea este singura din Casa de Pensii Călăraşi care a primit doar preaviz de concediere şi căruia nu i s-a dat voie să participe la testarea pentru alte posturi. „Motivele invocate de ei sunt puerile. Ba că am prea multe concedii medicale luate în anul 2009, ba că particip la concursul de la Casa de Pensii sau că nu mai au post vacant pentru pregătirea mea. În timp ce eu am fost pusă pe liber, în instituţie au rămas persoane care puteau fi pensionate anticipat şi altele ce făceau parte din catogoria de personal contractual. Eu sunt persoana din Călăraşi care nu am primit notificare pentru a putea participa la o eventuală testare pentru un alt post din instituţie“, a declarat, indignată, Luminiţa Vieru Burlescu.

Drepturile, doar de pe hârtie

Fost director la Casa Judeţeană de Pensii Călăraşi, din 1 februarie 2008 până în 24 martie 2009, Luminiţa Vieru Burlescu a fost eliberată din funcţie odată cu schimbările survenite în plan politic în 2009. Tot atunci, acesteia i-a fost schimbată încadrarea pe care o avea din consilier în inspector principal, treapta a- III-a scăzându-i şi salariul cu 750 de lei.

De altfel, Luminiţa Vieru Burlescu se judecă cu instituţia amintită din mai 2009,  procesul fiind acum în derulare, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde ea a declarat recurs pentru că a fost destituită fără motiv în anul 2009. „În ceea ce priveşte concedierea mea, sunt convinsă că e o formă clară de epurare politică.

Nici nu o pot intrepreta altfel deoarece eu sunt singurul funcţionar public care nu a primit notificare şi de preaviz, precum ceilalţi colegi ai mei. Chiar unul dintre motive de disponibilizare este că eu mă înscrisesem să particip la concursul  din data  de16 august 2010 împotriva Neliei Trandafir, destituită în 12 iulie 2010 din funcţia director executiv al Casei Judeţene de Pensii Călăraşi “, a mai povestit femeia.

Contestaţii

Pe lângă acestea , în 16 august 2010, data la care urma a avut loc concursul pentru postul de inspector de muncă superior, post de pe care urmează să fie  instalat viitorul şef al Casei de Pensii, Luminiţa Vieru-Burlescu a contestat examenul.

Mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului„Adevărul de Seară Călăraşi“

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite