Călăraşi: Satul de odinioară din Valea Dunării- expoziţie permanentă la Arcadia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O gospodărie autentic ţărănească din valea Dunării poate fi admirată la Galeriile Arcadia, purtând vizitatorii pe uliţele din mediul rural.

Expoziţia ,,Gospodăria ţărănească în Valea Dunării” îşi propune să menţină trează în memoria adulţilor născuţi la ,,ţară”- casa părintească – iar pentru tânăra generaţie, care nu cunoaşte mediul sătesc, să întregească imaginea gospodăriei ţărăneşti din Valea Dunării.
„Obiectele prezentate în expoziţie sunt în majoritate adunate din satele călărăşene şi au fost folosite în gospodării cu zeci de ani în urmă“, a declarat Alina Paul, şef Birou Etnografia din cadrul Muzeului Dunării de Jos Călăraşi.
   
Viaţa de acum 100 de ani

Expoziţia reconstituie integral o gospodărie ţărănească. Aceasta cuprinde casa şi curtea cu acareturi şi, de cele mai multe ori, şi grădina. Vizitatorii pot admira încă de la intrare „curtea“ gospodăriei  unde se află o căruţă, plugul pentru arat pământul, două rariţe, pirostriile cu ceaunul şi o meliţă. Cu această ocazie, cei care trec pragul Galeriilor Arcadia află o serie de lucruri inedite despre viaţa la ţară de acum aproape 100 de ani.




Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite