Călăraşi: Sărăcia îi ţine acasă pe donatorii de sânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că nu au bani de transport, tot mai puţine persoane merg să doneze sânge. La Centrul de Transfuzii nu mai vin decât 3-4 persoane şi, de multe, ori nici acestora nu li poate recolta pentru că prezintă diverse afecţiuni.

În vremurile bune, aproximativ 15 călărăşeni veneau zilnic pentru a li se recolta sânge, în schimbul prestaţiei primind 7 tichete de masă, valorând 61 de lei. Acum, dacă mai apar 3-4 persoane. Nici acestea nu au, de multe ori, norocul să fie acceptate. Ieri dimineaţă, la orele 8.30, Ion Stamate, în vârstă de 53 de ani, şomer, aştepta pe holul de la Centrul de Transfuzii pentru a dona sânge.
„ Donez pentru că în felul ăsta pot ajuta şi oamenii care au nevoie, iar de tichetele de masă cumpăr mâncare“, a spus Ion Stamate. Bărbatul este unul dintre cei mai vechi donatori, având zece recoltări la activ. Ieri însă, bărbatul a fost urmărit de ghinion. La consultaţia de rutină  s-a descoperit că are tensiunea mărită. La fel ca şi Ion Stamate mai sunt şi alte persoane. Mulţi dintre cei dispuşi să doneze pleacă dezamăgiţi pentru că se constată că nu sunt apţi.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianlui „Adevărul de Seară Călăraşi“

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite