Călăraşi: Sala polivalentă, gata abia în 2011 de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această lucrare s-au investit, în ultimii patru ani, 18 milioane lei, dar tot mai este nevoie de 9,3 milioane lei. Deşi se lucrează de patru ani pentru construirea unei clădiri ultra-moderne, autorităţile spun că abia în decembrie 2011 va fi gata lucrarea.

Sala polivalentă a înghiţit până acum 18 milioane de lei şi tot mai trebuie bani: 4 milioane pentru pomi exotici, fântână arteziană şi parcare şi încă 5,3 milioane lei pentru racordarea la utilităţi. Lucrarea, demarată în urmă cu patru ani, ar fi trebuit să fie terminată acum doi ani, însă lipsa fondurilor a întârziat termenul. Cu toate acestea, pe 18 octombrie 2010 va avea loc recepţia. „ Putem să spunem că se termină lucrarea în momentul în care vom racorda întreagă clădire la utilităţi. Mai avem până atunci“, ne-a declarat Picu Şişman, viceprimarul oraşului.

45 de muncitori dau zor

Pentru finalizarea lucrărilor lucrează 45 de muncitori, care dau zor să facă ultimele retuşuri: se montează scaunele pentru tribune, obiectele sanitare şi se curăţa pereţii pentru zugrăvit. Sala este dotată cu băi şi toalete în care au fost instalate piese noi de mobilier, utilităţile fiind gândite şi pentru sportivii cu dizabilităţi. S-a lucrat cu cele mai bune şi mai scumpe materiale pentru ca lucrarea să iasă „ca la carte“, iar spectatorii să meargă cu drag la meciuri.

Deşi pe 18 octombrie 2010 va fi recepţia, se pare că inaugurarea va veni abia în decembrie 2011. Din bugetul local vor mai fi alocaţi încă 5.300.000 lei pentru ca sala să fie racordată la energie electrică, apă, canalizare, gaze şi platforme de acces. „ Sperăm ca până la sfârşitul acestui an, să putem pune în funcţiune aceste utilităţi“, a spus Picu Şişman.

Geamuri rezistente la şocuri

Clădirea este cu adevărat impresionantă. Are formă de cupolă şi măsoară din perete în perete aproximativ 52 de metri. Terenul de fotbal este foarte frumos amenajat, geamurile care sunt montate în spatele porţilor fiind rezistente la şocuri. Materialul folosit se numeşte marcolon şi chiar dacă mingea va lovi ferestrele, nu se va sparge. Pentru spectatori vor fi amenajate 1.438 de scaune.

Citiţi mai multe dspre acest subiect în ediţia de azi a cotidianului „Adevărul de Seară Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite