Călăraşi: Remus Marian Chiriţă i-a cucerit pe străini cu baseball-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Face sport de şapte ani şi a avut ocazia să uimească spectatori din Italia, Turcia şi Bulgaria. Prima călătorie pe care acesta a facut-o în străinătate a fost la vârsta de zece ani, în Italia, la un campionat european.

Remus mărturiseşte că a fost o experienţă de neuitat. „A fost o ocazie nemaipomenită să plec pentru prima oară din ţară la zece ani. Nu pot să uit când am păşit pe un teren de baseball adevărat. Era imens şi avea dotări moderne“, spune, emoţionat, adolescentul.
Chiar dacă acum nu se poate pregăti pe un teren de baseball, pentru că nu există unul în oraş, acesta a reuşit să înfrângă sportivi din Italia, Turcia şi Bulgaria. „ A fost ceva de neuitat. Chiar dacă noi nu aveam aceleaşi condiţii de antrenament, am reuşit prin tehnică să-i doborâm“, a precizat Remus.

Engleza, materia preferată

Adolescentul este elev în clasa a IX-a la Grupul Şcolar Auto. Pentru că joacă de şapte ani baseball, acesta a decis să urmeze cursurile profilului sportiv. A considerat că astfel se va putea antrena mai mult, având în vedere nivelul de performanţă la care a ajuns.

Materia sa preferată este limba engleză pentru că este modalitatea ideală de a comunica cu persoane din întreaga lume. „Este o limbă mai uşoară, faţă de celelalte, uzuală şi îmi place că mă pot descurca rezonabil atunci când mă aflu într-o altă ţară“, spune Remus.  

Antrenamente serioase

Tânărul sportiv face patru ore de antrenament zilnic. Pentru că nivelul la care el şi echipa sa au ajuns este unul înalt, evoluţia întregii echipe nu se poate face decât prin antrenamente seriose, stil de viaţă ordonat şi perseverenţă. În cei şapte ani de baseball s-a obişnuit cu toate aceste lucruri şi nu i se par deloc grele. „

Mi-a plăcut baseballul de la început, de când profesorul nostru, Ion Bălan, ne-a arătat ce înseamnă acest sport cu adevărat. Pasiunea m-a făcut să trec cu uşurinţă peste aceste aşa-zise greutăţi“, mărturiseşte tânărul.

Primul meci, ultimele emoţii

Primul meci la care a participat a fost la doar două luni de când a început să joace baseball. „După doar două luni de antrenament am avut primul meci la Botoşani. Mi s-a părut foarte greu şi am avut mari emoţii. Acum însă, după şapte ani, nu mai acelaşi trac de la începutul carierei de sportiv “, mărturiseşte acesta.
Tânărului îi place şi fotbalul, iar ori de câte ori are timp, joacă meciuri cu prietenii săi. „Am mulţi prieteni, sunt o fire sociabilă şi de aceea ador să-mi petrec timpul liber în compania lor“, spune adolescentul.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului„Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite