Călăraşi: Rebeca Bebeşelea, tânără care a făcut din box o artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În copilărie visa să devină medic, iar acum se pregăteşte să devină cea mai bună antrenoare din sportul cu mănuşi.

Când era copil îşi dorea să aibă o carieră în medicină, dar cu trecerea timpului a renunţat la această idee. La vârsta de 15 ani a început să meargă cu tatăl ei la competiţii sportive de box feminin, el fiind antrenor şi aşa a început pasiunea ei pentru acest sport. Din acel moment, s-a apucat de antrenamente la Clubul Sportiv Municipal Călăraşi, avându-l pe tatăl ei instructor, de unde a învăţat toate tehnicile legate de acest sport.

Peste 30 de medalii câştigate

Rebeca practică acest sport de 10 ani şi în decursul acestui timp a participat la diferite competiţii, obţinând peste 30 de medalii şi cupe. A fost vicecampioana României, a obţinut locul III la Campionatul Naţional de Senioare în anul 2009, Cupa României locul II şi multe alte premii de care este foarte mândră. „Cu ajutorul Clubului Sportiv Călăraşi am reuşit să obţin aceste rezultate excepţionale şi să practic acest sport cu plăcere şi pasiune“ , povesteşte tânăra.

Pregătire pentru Cupa României

Boxul feminin din anul 2003 a devenit un sport competiţional, iar abia în 2012 va fi unul olimpic şi, cu toate acestea, nimic nu au împiedicat-o pe Rebeca să devină vicecampioană. Pe 16 august 2010 la Ploieşti se desfăşoară Cupa României, unde va participa şi tânăra. În fiecare zi face antrenamente chiar de două ori pe zi, câte două ore dimineaţa şi seara „ Particip la categoria de 51 kilograme şi acum ţin regim că trebuie să slăbesc 4 kg, beau multă apă şi mă antrenez foarte mult ca să fiu în formă pentru această competiţie,“ spune fata.

Planuri de viitor

Deşi practică un sport dur, ea este o fire liniştită, calmă, ambiţioasă  şi vrea să facă o carieră în acest domeniu. În timpul facultăţii a făcut parte din lotul României, dar din cauza examenelor şi a cursurilor la care trebuia să participe, nu a reuşit să mai rămână alături de colegele ei de breaslă. După terminarea facultăţii, s-a înscris la Centrul de Formare şi Perfecţionare al antrenorilor de la Bucureşti. La anul va putea profesa ca antrenor „Îmi doresc foarte mult să devin antrenor şi abia aştept să îi pot învăţa şi pe alţii arta boxului,“  povesteşte sportiva. 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite