Călăraşi: Răzvan Cosmin Dumitru, compozitor, textier şi interpret la 18 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul care, de mai bine de 11 ani,  se pregăteşte din punct de vedere muzical, cântă la pian, compune, este textier şi interpretează piesele scrise.

Tânărul cântă vocal şi la pian de la 11 ani, iar la chitară intrepretează diverse genuri de muzică de aproape un deceniu. Mamaia Copiilor,  Eurovision Junior (faza naţională, doi ani la rând ), Delfinul de Aur  - Năvodari, Flori de Mai sunt doar câteva din festivalurile naţionale la care Răzvan a participat în ultimii 10 ani  şi la care a câştigat importante premii pentru interpretare vocală.

Simultan cu acestea, Răzvan Cosmin a participat la zeci de emisiuni muzicale pentru copii şi tineri, dar şi editarea şi lansarea a peste 4 CD-uri ce conţin piese ale tânărului. De ceva timp, Răzvan este şi autorul a peste 20 de piese muzicale pe care le şi intrepretează.

Proiecte pentru tineri

Alături de mama sa, Ioana Dumitru , profesoară de informatică, Răzvan se implică în derularea unor proiecte derulate de un ONG înfiinţat de familia sa şi dedicat programelor pentru tineri : Asociaţia „Fluturaşii -  Les Papillons“ .

Prin intermediul acestuia, Răzvan şi prietenii lui participă la stagii de instruire, socializare în ţară şi peste hotare, ultimul derulându-se  în urmă cu nici două săptămâni, alături de tineri din Belgia şi Franţa , în localităţi din cele două state.

Fiind în ultimul an de liceu, Răzvan dedică timp mai puţin muzicii pentru că de acum el îşi doreşte să ajungă inginer de sunet . „Particip la spectacolele organizate de Asociaţia „Fluturaşii -  Les Papillons“, de municipalitate sau cu scopuri caritabil”, a mărturisit Răzvan Cosmin Dumitru.

Compozitor, interpret şi textier

În ultimul dintre cele patru CD-uri în care Răzvan Cosmin Dumitru apare în calitate de compozitor, interpret şi textier a fost editat în anul 2009. Intitulat „Caravana Tinereţii Muzicale“, CD-ul a fost finanţat din banii Comisiei Europene prin intermediul programul „Tineret în acţiune“.

Proiectul a fost editat în 4.000 de exemplare şi a fost distribuit chiar de grupul„ Fluturaşii“ , grup din care face parte şi Răzvan Cosmin Dumitru, în calitate de membru fondator al Asociaţiei „Fluturaşii -  Les Papillons“.

El şi cei alţi doispreprezece membri ai grupului au participat la campanii de promovarea a CD-ului în 12 judeţe din România. Răzvan a lucrat în ultimii ani alături de o pleiadă de personalităţi care i-au marcat formarea muzicală: Marius Ţeicu, Dumitru Lupu, Florin Pretorian, Gabriela Sauciuc Cicone, Marian Stere, Marcel Dragomir, Mihai Constantinescu, Cristian Alivej, Radu Baron, Alexandrina Neagu.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite