Călăraşi: Razii româno-bulgare pe Dunăre/Amenzi de 1.050 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prevenirea şi combaterea traficului de produse petroliere, a braconajului piscicol şi protecţia mediului, în zona porturilor Silistra, Chiciu şi Călăraşi au avut loc mai multe razii.

La acestă acţiune s-au folosit patrule navale cu ambarcaţiuni din dotarea Poliţiei Transporturi Călăraşi, fiind atraşi în cooperare şi funcţionari ce au avut ca atribuţie controlul din cadrul Autorităţii Navale Române.

Principalele zone vizate au fost punctele de exploatare balast, pontoanele de acostare, parcurile navale, şantierele de reparaţie şi construcţii nave, docuri, dar şi incintele portuare.

24 de controale

Oamenii legii, româno şi bulgari, au realizat 24 de controlale la bordul navelor, la bacurile de trecere şi la ambarcaţiuni pescăreşti. În acest timp au fost identificate şi verificate 34 de persoane, fiind aplicate 5 amenzi. Valoarea totală a sanţiunilor a fost de 1.050 lei şi au mai fost confiscate bunuri în valoare de 150 de lei.

În timpul acestei acţiuni a fost depistat, pe Braţul Ostrov, Tudorache C. (55 ani), din comuna Ostrov, judeţul Constanţa, ce conducea o ambarcaţiune neînmatriculată, cu un motor de 25 cai putere, fără a avea certificat de capacitate corespunzător.  Bărbatul este cercetat în stare de libertate pentru conducerea unei nave fără brevet sau certificat de capacitate corespunzător şi pentru punerea în  navigaţie a unei nave neînregistrate.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite