Călăraşi: Raluca Tudorache ştie cum să preţuim natura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îndrăgostită iremediabil de mediul înconjurător, adolescenta a câştigat poziţia de ambasador în cadrul proiectului „Ecoprovocarea“ şi nu a ratat nicio olimpiadă.

Are medii de peste 9,75 şi spune că ambiţia este definitorie în tot ce a înfăptuit. Se declară o perfecţionistă convinsă şi crede cu tărie că meseria de chirurg plastician i s-ar potrivi mănuşă. „ Nu fac eforturi deosebite. Pur şi simplu, sunt avidă de noutăţi. Că le şi reţin foarte repede, e altă poveste. Îmi plac biologia, engleza, chimia, matematica, istoria şi limba română“, a spus adolescenta.

Chiar dacă majoritatea timpului este ocupat de studiu, Raluca se dedică şi proiectelor care ţin de mediul înconjurător. Consideră că este foarte important să preţuieşti natura şi să faci tot posibilul pentru a o proteja. „ Datoria mea este să-mi ajut colegii să iubească şi mai mult mediul. Să ştie să recicleze deşeuri, să planteze copaci şi să nu distrugă tot ce întâlnesc în calea lor, aşa cum, din păcate, se mai întâmplă“, a precizat Raluca.

Ecoprovocarea

Pentru a se putea implica şi mai mult în acest proiect, tânăra s-a înscris la concursul „Ecoprovocarea“, unde a avut ocazia să fie aleasă ecoambasador. „ Concursul a început în luna noiembrie 2010 şi se va încheia în martie 2011. Suntem în competiţie cu încă 3 licee din Zalău. Din oraş participă elevi de la Colegiul Economic şi Barbu Ştirbei. C

a să convingem că suntem cei mai buni, trebuie să avem o activitate intensă: să plantăm pomi, să facem curăţenie în oraş şi să convingem cât mai multe persoane să ni se alăture“, a spus liceana. Un singur lu cru o mâhneşte. Spune că este foarte greu să schimbi mentalitatea oamenilor, însă le poţi modela caracterul.

Învaţă continuu

Pentru a-şi împlini visul, acela de a fi admisă la Facultatea de Medicină din Bucureşti sau Cluj, Raluca Tudorache învaţă aproape continuu. „Nu mi se pare greu, însă este complex. Plus că, indiferent cât ai învăţa, tot trebuie să te documentezi tot timpul. Dacă ieşi din ritm, pierzi contactul cu realitatea“, a mai spus tânăra.

Are timp însă să participe şi la olimpiade, anul trecut reuşind să obţină premiul III la faza judeţeană, la biologie şi să câştige medalia de aur la concursul de matematică Euclid. „ Am o memorie foarte bună şi reţin din timpul clasei esenţialul. Acasă doar trec în revistă noţiunile care ni se predau. Este important să înveţi ca să ştii, nu doar pentru notă“, a precizat Raluca.

Citiţi mai multe despre Raluca în ediţia de azi a cotidianului Adevărul de Seară Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite