Călăraşi: Protest împotriva scumpirii carburanţilor FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de şoferi nemulţumiţi au protestat în faţa benzinăriei PETROM de la ieşirea din oraş spre Bucureşti. Aceştia au făcut „plinul“ cu 0,50 litri de carburanţi plătind cu modezi de 0,10 bani.

Protestul nu a durat mai mult de 30 de minute, şoferii plecând către cealaltă ieşire din oraş, la staţia PETROM. „Preţurile sunt foarte mari. Suntem supăraţi. Nu se poate aşa ceva“, spune Florin Matei (21 de ani), unul din protestatari. „Protestul va mai dura câteva zile“, anunţă un şofer nemulţumit.

image

Şi Primăria protestează

Şi primarul Nicolae Dragu a hotărât să protesteze din cauza creşterii preţului la benzină pe care îl consideră aberant. Începând de astăzi, timp de 10 zile, niciun autoturism din cele 9 aparţinând instituţiei nu va mai alimenta la pompele din ţară, realizându-se astfel o economie de 4.000 de lei.

image

„În ultima perioadă, preţul produselor petroliere a continuat să crească fără să ţină cont de scăderile preţului brut al petrolului pe piaţa internaţională cu circa 30 de dolari/baril în comparaţie cu mai 2008. În legătură cu acest fenomen inexplicabil, primarul municipiului Călăraşi, Nicolae Dragu, este alături de cei care îşi manifestă nemulţumirea faţă de scumpirea repetată şi nejustificată a preţului carburanţilor“, se precizează într-un comunicat al instituţiei.

image

Semnal de alarmă

Edilul oraşului speră ca prin această această formă de protest să atragă cât mai mulţi cetăţeni şi instituţii publice. „Să dăm astfel un semnal de alarmă faţă de aceste jocuri cu preţurile produselor petroliere care influenţează direct şi negativ nivelul de trai şi viaţa întregii populaţii, precum şi activitatea agenţilor economici care se reflectă asupra economiei naţionale în ansamblu“, se mai spune în comunicat.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite