Călăraşi: Proiecte pentru tineri finanţate de UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 1 februarie expiră primul termen de depunere a proiectelor realizate de tineri.

În 2010, România a avut un buget total pentru finanţarea de proiecte de 4.373.095 de Euro, pentru programul „Tineret în acţiune“. La Călăraşi, „Optimismul tinerilor învinge sărăcia, un succes“, ultimul proiect pe 2010, s-a încheiat în luna decembrie şi a fost realizat de câţiva tineri ai Liceului Teoretic „Mihai Eminescu“.

Prin acest proiect adolescenţii au putut să cunoască problemele pe care le au de înfruntat cei sărmani. Proiectul a fost finanţat de Uniunea Europeană şi a reunit tineri din patru ţări: Portugalia, Cehia, Polonia şi România. Tinerii au desfăşurat, în ţara noastră, activităţi care au ajutat la apropierea acestora pentru a dezvolta  în ţările lor proiecte pe aceeaşi temă.

Proiect multinaţional făcut de tineri călărăşeni pentru a învinge sărăcia.  Proiectul „Optimismul tinerilor învinge sărăcia“  a fost finanţat de Comisia Europeană şi a avut o valoare de 15.000 de euro. Timp de 10 zile, cei 36 de participanţi din 4 ţări au învăţat prin diverse metode cum să-şi dezvolte abilităţile. 

Se pare că adolescenţii s-au familiarizat deja cu depunerea de proiecte, astfel că, în 2010 au fost depuse cu 57 proiecte mai multe decât în anul precedent şi au fost finanţate cu 334 în plus faţă de 2009. În 2010 au fost primite spre finanţare 1. 240 de proiecte şi au fost aprobate în urma evaluării eligibilităţii şi a evaluării calitative 317 proiecte.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite