Călăraşi: Primarul Dragu, bătut la evacuarea de la blocul M9

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul oraşului Călăraşi Nicolae Dragu a ajuns, azi dimineaţă, în jurul orei 9,00, la spital, după ce a fost agresat de Ion Vlada, una dintre persoanele care urmau să fie evacuate din blocul M9, de pe strada Ştirbei Vodă.

Edilul-şef al oraşului a fost dus de urgenţă la Spitalul Judeţean Călăraşi pentru îngrijiri medicale, având buza spartă şi doi dinţi care se clatină. " Mi se pare inadmisibil ce s-a întâmplat, am ajuns să ne omorâm pe stradă. Bine că n-a fost mai rău. Am dureri, dar am primit tratament şi sper să se rezolve problema", a declarat primarul Nicolae Dragu.

Scandal la Piaţa Big

Scandalul a avut loc azi dimineaţă, în jurul orei 8,30, la blocul M9, din strada Ştirbei Vodă, în apropierea Pieţei Big. Nicolae Dragu, împreună cu reprezentanţii Serviciului Public Centrale Termice şi Administrare Fond Locativ (SPCTAFL) Călăraşi şi poliţiştii comunitari, au mers în zonă pentru a evacua mai multe familii care ocupă abuziv apartamentele din blocul M 9. Unii dintre ei nu au înţeles că sunt obligaţi să se mute, motiv pentru care au început scandalul.

Locuinţe, ocupate abuziv

"De cinci ani, mai multe locuinţe au fost ocupate abuziv. Chiriaşii de drept nu pot să-şi ia casele în primire din cauza lor. Deşi ei susţin că au procese, vom merge până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a demonstra că au mai avut în proprietate o locuinţă, motiv pentru care nu au dreptul acum la o alta", a precizat Nicolae Dragu. De la Unitatea de Primiri Urgenţe, Nicolae Dragu s-a deplasat  la Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi, unde a depus o plângere penală împotriva lui Ion Vlada, pentru ca incidente de acest gen să nu se mai repete.

Acuzaţiile

De cealaltă parte a baricadei, evacuaţii reclamă că au fost scoşi din case ilegal. "M-a dat afară, deşi suntem în litigiu. Am câştigat fiecare proces până acum. M-a pus să fac 3.000 de dosare că-mi dă o altă locuinţă. Nu mi-a dat nimic. A venit altcineva cu 3.000 de euro şi, gata, mă aruncă în stradă", a  declarat Mihaela Nicoleta Vlada, în vârstă de 26 de ani, şomeră, fiica lui Ion Vlada, agresorul primarului.

Agresorul a ameninţat că-şi dă foc

Cel care l-a lovit cu capul în gură pe edilul-şef al oraşului Călăraşi a fost ridicat, imediat, de către poliţişti. Bărbatul a fost reţinut, urmând a se alege cu dosar penal pentru loviri, încadrarea juridică urmând a se face în funcţie de gravitatea faptelor şi de numărul de zile de îngrijiri medicale de care Nicolae Dragu are nevoie pentru a se reface. Ion Vlada a fost încătuşat de oamenii legii, după ce a ameninţat că-şi dă foc şi aruncă tot cartierul în aer.

Cum a ajuns Vlada pe drumuri

Ion Vlada a ajuns să locuiască ilegal în blocul M9, după ce şi-a pierdut casa cu care  girase un împrumut al unui patron, din Călăraşi.  Plin de datorii acumulate la bănci şi la diverşi cămătari, patronul s-a sinucis în cursul anului 2006. În acest mod, Ion Vlada s-a trezit pe drumuri, după ce banca i-a luat casa pusă gaj la împrumutul făcut. Astfel, el a ajuns să ocupe abuziv apartamentul numărul 17, din blocul M9. Victor Ciocârlan, directorul Serviciului Public Centrale Termice şi Administrare Fond Locativ,  a spus că împotriva acestuia există sentinţă definitivă şi irevocabilă de evacuare şi că Primăria n-a făcut altceva decât să pună în executare o sentinţă  judecătorească.

Audieri la sediul poliţiei

"În prezent Vlada este audiat la sediul Poliţiei Călăraşi şi deocamdată, nu a fost reţinut. Pe numele său, Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi, a înregistrat un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de ultraj", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Călăraşi, Ramona Tudor.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite