Călăraşi: Primăria Şoldanu, sancţionată pentru că a dat foc la mirişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru firme din judeţ, dar şi Primăria Şoldanu au fost sancţionate de poliţişti şi comisarii de la Garda de Mediu pentru nerespectarea legislaţiei privind arderile de mirişti.

Oamenii legii au acţionat pentru monitorizarea şi intervenţia în cazuri de urgenţă care au pus în pericol circulaţia pe drumurile naţionale în sezonul estival. Operaţiunea, denumită sugestiv „ Vara 2010“ s-a finalizat cu identificarea a 4 societăţi comerciale, a Primăriei Şoldanu, dar şi a 7 persoane fizice care au dat foc la resturi vegetale, fără să supravegheze focul.

Incendii, la tot pasul

În data de  2.08.2010, pe raza comunei Dragalina, reprezentantul unei ferme vegetale, care ardea miriştea fără a respecta prevederile legale, a fost sancţionat cu amendă contravenţională.
În ziua de 8.08.2010, o altă societate comercială din Dragalina a fost sancţionată pentru arderea miriştii fără respectarea legii. Alte 4 societăţi comerciale din comunele Cuza Vodă, Fundulea, Dorobanţu şi Borcea, precum şi Primăria Şoldanu şi 7 persoane fizice au  primit amenzi tot pentru declanşarea intenţionată a unui incendiu.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite