Călăraşi: Prima întâlnire cu puii de tigri siberieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele trei femele, în vârstă de 4 luni, au fost foarte speriate de prima ieşire în natură
Cele trei femele, în vârstă de 4 luni, au fost foarte speriate de prima ieşire în natură

Trei pui de tigri siberieni fac senzaţie la Zoo Călăraşi. Astăzi, cele trei fetiţe s-au întâlnit pentru prima dată cu publicul.

Puii au 4 luni şi locuiesc împreună cu mama lor, Vanda, într-un adăpost amenajat special pentru ei de îngrijitori. „Mama puilor este şi ea născută tot în captivitate la Călăraşi. Tatăl puilor reproduşi poartă numele de Shere Khan, acelaşi pe care îl are personajul din celebrul desen animat „Cartea Junglei“, povesteşte Cristian Tatavura, directorul Grădinii Zoologice.

Noii locatari de la Zoo au un regim alimentar adecvat vârstei şi speciei din care fac parte. „Îi hrănim cu carne crudă de pui, o dată pe zi. Nu sunt pretenţioase deloc şi sunt foarte jucăuşe şi ascultătoare. Cum sunt foarte speriate, deoarece este prima lor întâlnire cu natura“, ne-a declarat Cristian Tatavura, directorul Grădinii Zoologice.

Se caută nume

Cele trei femele se află în grija lui Marius Drăgan, unul dintre angajaţii Zoo, care spune că abia aşteaptă reacţia vizitatorilor, dar mai ales, a copiilor, la vederea celor trei superbe exemplare. Deocamdată, puişorii, care au în jur de 8 kilograme, nu au primit niciun nume. „Aşteptăm sugestii de la vizitatori. Ar fi interesant să le găsim nişte nume, ajutaţi de cetăţeni“, a precizat Tatavura.

Zoo Călăraşi se poate mândri cu faptul că a reprodus peste 50 de tigri siberieni, în ultimii 20 de ani. Instituţia este o pepinieră pentru toate grădinile din ţară. „Tigrii siberieni de la Circul Globus sunt reproduşi tot la noi, lucru de care suntem foarte mândri“, mărturiseşte Cristian Tatavura.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite