Călăraşi: Preotul-ucigaş, iertat de judecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan Dumitru a omorât anul trecut o femeie pe trecerea de pietoni. Era beat şi a fugit de la locul accidentului.

La un an după ce a luat viaţa unui om, preotul îşi vede liniştit de viaţă.Este liber şi lucrează la Protoieria Călăraşi, fiindcă judecătorii au decis să-i dea o pedeapsă cu suspendare.Anul trecut, la 7 martie, Maria Simionescu (42 de ani) a fost lovită pe trecerea de pietoni pe de strada Prelungirea Bucureşti din Călăraşi. Preotul Bogdan Dumitru (31 de ani), care se afla la volan, a fugit imediat de la locul accidentului, dar a fost reţinut câteva ore mai târziu de poliţişti.

image

Avea o alcoolemie de 0,75 grame la litru în sânge, după cum a anunţat ulterior Ramona Tudor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Călăraşi. După şase zile de comă, Maria Simionescu a murit la Spitalul Floreasca din Capitală.

Arestat doar pentru 17 zile

Abia la o lună de la accident, preotul a fost arestat preventiv. A stat în închisoare  între 12 şi 29 aprilie 2010. Judecătorii au decis apoi să fie cercetat în stare de libertate. În luna ianuarie a acestui an, magistraţii au dat sentinţa în acest caz: trei ani de închisoare cu suspendare. Preotul nu mai slujeşte la Biserica „Sfânta Dasia“, din cartierul Farfuria din Călăraşi. În schimb, este contabil la Protoieria Călăraşi.

Contactat telefonic, Bogdan Dumitru nu şi-a exprimat nici măcar părerea de rău. „Vă rog frumos sa ma întelegeţi, nu vreau sa fac niciun fel de declaraţii pe marginea acestui subiect“, a spus el. Nici preotul Ramon Eugen Ilie, actualul protoiereu al Călăraşiului, nu vrea să comenteze în niciun fel.

„Nevasta mea e în mormânt, iar el e liber!“

Familia victimei este extrem de revoltată de decizia dată de judecătoarea Nela Achim. „Mă rog la Dumnezeu să îi dea pedeapsa pe care o merită. Eu nu ştiu cum un judecător poate da un asemenea verdict. Eu am înţeles că nu a vrut să o omoare, dar de ce s-a urcat băut la volan? De ce după ce a lovit-o a fugit? Are 3 copii, să-i trăiască, şi soţia, dar nevasta mea putrezeşte în pământ şi el e liber“, spune revoltat soţul Mariei Simionescu,  Adrian Simionescu.

Fiul femeii ucise de preot, Alexandru Simionescu (21 de ani), nu-şi mai găseşte liniştea. „Trebuie să plătească, cel puţin cât spune legea, între 2 şi 7 ani de închisoare. Eu nu înţeleg de ce i s-a dat cu suspendare. Nu există nicio justificare pentru asta. Era beat şi a mai şi fugit de la locul faptei“, spune revoltat fiul femeii.  Familia Mariei Simionescu  îşi spune speranţele că magistraţii de la Curtea de Apel vor face dreptate. Procesul este programat să aibă loc la data de 8 aprilie.

Citiţi mai multe amănunte despre acest subiect în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite