Călăraşi: Pregătire isteaţă pe domenii de interes

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La nivelul unităţilor de învăţământ profesional şi tehnic se realizează anual „Planul de Acţiune al Şcolii“
La nivelul unităţilor de învăţământ profesional şi tehnic se realizează anual „Planul de Acţiune al Şcolii“

Tinerii din grupurile şcolare studiază doar pentru joburile existente pe piaţa muncii Pentru ca orice tânăr absolvent de şcoală profesională sau grup şcolar să îşi poată găsi cu uşurinţă un loc de muncă pentru care a fost pregătit, a fost implementat un Plan de Acţiune al Şcolii.

În judeţul nostru există 20 de şcoli şi centre cu profil profesional şi tehnic care sunt implicate în proiect, care sunt amplasate în Călăraşi, Olteniţa, Dragalina, Borcea, Fundulea, Grădiştea, Lehliu Gară, Budeşti, Mănăstirea, Vasilaţi, Gălbinaşi şi Curcani.
Cerere şi ofertă

Plan de Acţiune al Şcolii îşi propune un studiu mai atent al evoluţiei pieţei privind folosirea forţei de muncă deoarece în ultimii ani a crescut numărul tinerilor absolvenţi ce îşi găsesc cu greu un loc de muncă. 

La această dată sunt înregistraţi la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă 564 de tineri absolvenţi şomeri. „Prioritatea şi ţelul nostru este să încercăm să corelăm cererea cu oferta pe piaţa muncii. De ce să pregătim 1.000 de tâmplari când noi nu avem nevoie decât de 100?“, explică Marian Drăgan, preşedintele Camerei de Comerţ Călăraşi, membru al echipei de lucru al echipei de monitorizare externă al „Planului de Acţiune al Şcolii (PAS)“.

Bani de la UE

Proiectul a luat naştere acum trei ani şi este finanţat din fonduri europene. „Finanţarea acestei acţiuni a început prin accesarea unor fonduri europene, la iniţiativa Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa în colaborare cu Camera de Comerţ“, spune Marian Drăgan.

Planificare strategică

La nivelul unităţilor de învăţământ profesional şi tehnic se realizează anual „Planul de Acţiune al Şcolii“. Acesta este un document de planificare strategică a ofertei de formare profesională şi instrument pentru dezvoltare instituţională a şcolii. „Toţi cei implicaţi în acest proiect ne dorim ca tinerii absolvenţi să poată intra pe piaţa muncii fără a întâmpina dificultăţi“, declară Marian Drăgan, preşedintele Camerei de Comerţ Călăraşi, membru al echipei de monitorizare externă al PAS.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului„Adevărul de Seară Călăraşi“

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite