Călăraşi: Postim cu alimente care ne intoxică
0Lebărul, pateurile şi cârnaţii din soia nu sunt recomandate de medici
Postul Crăciunului pune în dificultate gospodinele care nu ştiu ce să mai gătească, însă oferta bogată din magazine le vine în ajutor. Specialiştii recomandă alimente diversificate cu multe vitamine şi ne sfătuiesc să preparăm în casă mâncăruri tradiţionale, renunţând la cele din comerţ.
Postul nu este doar o perioadă când există interdicţie la produsele de origine animală: carne, lactate sau ouă, este o perioadă când fiecare trebuie să fie mai credincios.
Gica Mirea este o pensionară în vârstă de 72 de ani care spune că îşi „ascunde“ foarte bine vârsta deoarece aproape toată viaţa a încercat să nu mănânce prea multă carne. De câteva decenii bune, femeia evită mâncărurile grase. „Pentru mine postul nu înseamnă neapărat renunţarea de la carne, toată viaţa am evitat să manânc foarte multă. Pentru mine mâncarea înseamnă, obligatoriu, alimentaţie sănătoasă. Ţin toate posturile şi, în general, nu mănânc foarte multă carne. Alimentaţia mea se bazează pe fructe şi pe legume“ ne-a spus femeia.