Călăraşi: Pompierii vor avea 6 autospeciale şi 2 ambulanţe noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valoarea achiziţiilor este de aproximativ 50 milioane lei, sumă din care Consiliul Judeţean Călăraşi va achita 1,2 milioane lei. Contractul de finanţare a fost deja semnat, urmând să se demareze licitaţia pentru stabilirea furnizorului echipamentelor.

Astfel, pompierii călărăşeni urmează să fie dotaţi cu 3 autospeciale de capacitate mare şi 2 autospeciale de capacitate medie pentru lucrul cu apă şi spumă, o autospecială pentru descarcerări grele şi 2 ambulanţe de tip B2 (SMURD). Proiectul demarat luna aceasta va dura 12 luni, perioadă în care va fi organizată licitaţia prin care se va desemna furnizorul de echipamente care se va ocupa de livrarea şi de punerea în funcţiune a acestora. Tot acesta dar şi de instruirea personalului  care va folosi autospecialele şi ambulanţele.

Intervenţie rapidă

„Aceste dotări ne vor ajuta în munca noastră. Nu acoperă chiar tot necesarul, însă ne sunt de un real folos. Noile autospeciale ne vor ajuta să ajungem într-un timp mai scurt la intervenţii şi este, de asemenea, un salt calitativ“, a declarat inspectorul şef col. Daniel Popa, şeful ISU Călăraşi. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Situaţii de Urgenţă Sud Muntenia“, din care face parte şi judeţul nostru, a fost cea care a obţinut finanţarea proiectului numit „Achiziţie echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în Regiunea Sud Muntenia“.  În cadrul acestui proiect se vor achiziţiona un număr total de 66 de echipamente specifice situaţiilor de urgenţă, care vor fi repartizate în judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa, Giurgiu, Prahova şi Teleorman.

CJ face recepţia

Iniţial aceste echipamente vor fi recepţionate de către Consiliul Judeţean Călăraşi, care le va da în folosinţă Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” Călăraşi, care va selecta un număr de 140 de cadre proprii ce vor fi pregătite să lucreze cu noile maşini primite în dotare. Din cei 49.995.241,99 lei, ce reprezintă valoarea totală a proiectului, contribuţia Consiliului Judeţean Călăraşi este de 1.262.764,25 lei.



Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite