Călăraşi: Pompierii fac instructajul copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această săptămână, cadre ale Inspecţiei de Prevenire, structură specializată a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei“ al judeţului Călăraşi au efectuat împreună cu cadrele didactice, mai multe activităţi de informare preventivă la 6 grădiniţe din municipiul Călăraşi.

În cadrul campaniei de informare preventivă „O casă sigură, o viaţă în plus” au fost abordate de către specialiştii Inspecţiei de Prevenire temele: „modul de comportare în caz de incendiu” şi „modul de comportare în caz de cutremur”.

La acţiunile de informare preventivă desfăşurate în grădiniţele „Voinicel”, „Rostogol”, „Ţara Copilăriei”, „Scufiţa Roşie”, „Prâslea” şi „Amicii”, cadrele specializate ale Inspecţiei de Prevenire au urmărit cu acest prilej ca preşcolarii să dobândească într-o manieră plăcută şi interactivă cunoştinţele necesare prevenirii situaţiilor de urgenţă şi abordarea unui mod corespunzător de comportare.

Jocuri educative

Creându-se astfel un cadru prietenos între pompierii de la I.S.U. Călăraşi şi preşcolari, prin discuţii interactive, stimulative şi jocuri de genul „focul, prieten sau duşman”, abordări care au avut menirea de a-i provoca şi incita pe cei mici la dialog, cât şi prin prezentarea unor tematici specifice situaţiilor de urgenţă, care au vizat comportamentul copiilor în caz de cutremur şi incendiu s-a urmărit crearea acelor deprinderi şi cunoştinţe necesare care să îi ajute pe cei mici să facă faţă situaţiilor celor mai dificile, ai căror protagonişti ar putea fi la un moment dat.

În acelaşi sens, al pregătirii copiilor în cazul unor situaţii de urgenţă, demonstrativ, s-au efectuat şi exerciţii de evacuare în caz de incendiu sau de cutremur, copii răspunzând bine şi la acest tip de acţiuni, şi anume aşa cum au fost instruiţi de educatorii lor, nu s-au panicat, ieşind în mod ordonat din sălile de curs respectând întocmai indicaţiile educatoarelor şi ale inspectorilor I.S.U. Călăraşi.

La aceste acţiuni au fost angrenaţi 5 inspectori din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi, mai multe cadre didactice şi personal auxiliar din cadrul grădiniţelor şi un număr de 450 de copii preşcolari.      

S-a evidenţiat cu această ocazie faptul că învăţătorii se preocupă şi de acest tip de instruiri, ce privesc activitatea extracuriculară  a copiilor, aceştia din urmă demonstrând că deţin un bun bagaj de cunoştinţe şi în mare măsură cunosc procedurile specifice în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

De asemenea, copiii de grădiniţă s-au arătat a fi foarte încântaţi de vizita pompierilor, mulţi dintre aceştia solicitând pompierilor să mai vină în mijlocul lor şi eventual să întoarcă vizita acestora, venind ei la unitatea de pompieri pentru a vedea autospecialele şi dotările pompierilor şi implicit pentru a afla mai multe despre activităţile şi intervenţiile lor.

 




Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite